Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11341
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorБондарчук, Марія Євгенівна-
dc.contributor.authorБондарчук, Мария Евгеньевна-
dc.contributor.authorBondarchuk, Mariya-
dc.date.accessioned2021-02-21T15:39:08Z-
dc.date.available2021-02-21T15:39:08Z-
dc.date.issued2019-08-20-
dc.identifier.citationБондарчук, М. Є. Тенденції розвитку внутрішнього ринку харчових продуктів України / М. Є. Бондарчук // Економ. журн. Одес. політехн. ун-ту. – 2019. – № 3 (9). – С. 24–32.uk
dc.identifier.issn2521-6384-
dc.identifier.urihttp://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11341-
dc.identifier.uri10.5281/zenodo.3803825-
dc.description.abstractВ результаті проведеного дослідження проаналізовано обсяги споживання основних продуктів харчування населенням України. Проведено порівняльний аналіз нормативного (вимоги, рекомендовані Українським науково-дослідним інститутом гігієни та Міністерством охорони здоров’я і Всесвітньої організації охорони здоров'я) та фактичного споживання продовольства. Проаналізовано показники функціонування ринку харчових продуктів України за 2010-2017 роки. Визначено основні тенденції розвитку ринку: збільшення обсягів виробництва; зменшення внутрішнього попиту за рахунок зменшення кількості споживачів, втрати контролю над територіями, девальвації національної валюти; збільшення обсягів експорту; зменшення обсягів імпорту; зростання сегментів функціональних, органічних, веганських, кошерних, халяльних продуктів тощо.en
dc.description.abstractAs a result of the study, the consumption of basic foodstuffs by the population of Ukraine was analyzed. A comparative analysis of the regulatory (requirements recommended by the Ukrainian Research Institute of Hygiene and the Ministry of Health and the World Health Organization) and actual consumption of food were conducted. The indicators of functioning of the food market of Ukraine for the years 2010-2017 are analyzed. The basic tendencies of market development are determined: increase of production volumes; decrease in domestic demand by reducing the number of consumers, loss of control over territories, devaluation of the national currency; increase in export volumes; decrease in import volumes; growing segments of functional, organic, vegan, kosher, halal, and more.en
dc.language.isouken
dc.publisherОНПУen
dc.subjectвнутрішній ринокen
dc.subjectекспортen
dc.subjectімпортen
dc.subjectспоживанняen
dc.subjectвиробництвоen
dc.subjectdomestic marketen
dc.subjectexporten
dc.subjectimporten
dc.subjectconsumptionen
dc.subjectproductionen
dc.titleТенденції розвитку внутрішнього ринку харчових продуктів Україниen
dc.title.alternativeTrends in the development of the domestic food market in Ukraineen
dc.typeArticleen
opu.kafedraКафедра підприємництва і торгівліuk
opu.citation.journalЕкономічний журнал Одеського політехнічного університетуen
opu.citation.volume9en
opu.citation.firstpage24en
opu.citation.lastpage32en
opu.citation.issue3en
opu.staff.idbondarchuk.m.ie@opu.ua-
Располагается в коллекциях:Статті каф. ПіТ
Економічний журнал, № 3 (9), 2019

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
24.pdf870.02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.