Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13799
Название: Біокерамічні матеріали для відновлення кісткової тканини
Авторы: Гарбовська, Ксенія
Harbovska, Ksenia
Беспалова, Олена
Bespalova, Olena
Ключевые слова: монолітна та пориста біокераміка
біорезорбна біокераміка
біоінертна кераміка
біокераміка
біоактивна кераміка
Дата публикации: 2023
Издательство: Національний університет «Одеська політехніка»
Библиографическое описание: Гарбовська, К. Біокерамічні матеріали для відновлення кісткової тканини / К. Гарбовська, О. Беспалова // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали ІІ Міжнарод. наук.-техн. конф., м. Одеса, 17−19 трав. 2023 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2023. – С. 175–176.
Краткий осмотр (реферат): В останні роки увагу вчених і технологів багатьох країн залучено до біокераміки – твердого матеріалу неорганічної природи. Висока механічна міцність (зберігається навіть при екстремальних температурах), висока корозійна стійкість і високі електроізоляційні властивості зумовлюють все більш широке застосування біокераміки в різних галузях медичного виробництва. Основними перевагами біокераміки є її біоінертність, твердість і стійкість до зношування в організмі людини, що робить її корисною для кісткових імплантатів, реставрацій зубів і штучних суглобів. Біокераміка виготовляється в різних формах і стадіях і виконує багато різних функцій у відновленні організму людини. Зовнішній вигляд і електрична ізоляція також представляють особливий інтерес для конкретних біомедичних застосувань. Світовий ринок медичної кераміки і керамічних компонентів постійно зростає.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13799
Располагается в коллекциях:MODERN TECHNOLOGIES OF BIOMEDICAL ENGINEERING = СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стр 175-176.pdf240.19 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.