Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14734
Полная запись метаданных
Поле DCЗначениеЯзык
dc.contributor.authorFilippov, V. Yu.-
dc.contributor.authorSagitova, R.-
dc.contributor.authorVoloshchuk, L. O.-
dc.contributor.authorJack, L.-
dc.contributor.authorФіліппов, В. Ю.-
dc.contributor.authorСагітова, Р.-
dc.contributor.authorВолощук, Л. О.-
dc.contributor.authorДжек, Л.-
dc.date.accessioned2024-11-04T15:19:27Z-
dc.date.available2024-11-04T15:19:27Z-
dc.date.issued2023-08-12-
dc.identifier.citationFilippov V.Yu. Analysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraine / V.Yu. Filippov, R. Sagitova, L.O. Voloshchuk, L. Jack // Економічний журнал Одеського політехнічного університету. – 2023. – № 3(25). – С. 71-87.en
dc.identifier.issn2521-6384-
dc.identifier.urihttp://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14734-
dc.description.abstractReducing food losses and waste is of significant importance in a world where the number of people suffering from hunger is increasing, especially after 2014. Food waste leads to ecological issues, including carbon dioxide emissions that exacerbate global warming, and it can also result in social and economic problems. It is also crucial to consider force majeure circumstances such as the COVID-19 pandemic, Russian invasion, and the declaration of martial law in Ukraine. Studying and adapting the Ukrainian experience in managing food waste during force majeure situations can be beneficial for other countries in reducing and processing food losses and waste globally. This article is an interim outcome of the UUT17 project (Research Project No. 1877-01/17) "Evaluation of opportunities for prevention, reduction, recycling and reuse of FLW in Ukraine".en
dc.description.abstractЗменшення втрат їжі та відходів набуває важливого значення в світі, де зростає кількість людей, що страждають від голоду, особливо після 2014 року. Викиди їжі призводять до екологічних проблем, включаючи викиди вуглекислого газу, що підсилюють глобальне потепління. Це може спричинити соціальні та економічні проблеми. Також важливо враховувати форс-мажорні обставини, такі як пандемія COVID-19, російське вторгнення та введення воєнного стану в Україні. Дослідження та адаптація українського досвіду управління харчовими відходами можуть бути корисними для інших країн у зменшенні та переробці харчових втрат і відходів на глобальному рівні. Дана стаття є проміжним результатом роботи проєкту UUT17 (НДР №1877-01/17) «Оцінка можливостей запобігання, скорочення, переробки та повторного використання харчових втрат та відходів (ХВВ) в Україні».en
dc.language.isoen_USen
dc.publisherДержавний університет «Одеська політехніка»en
dc.subjectforce majeure circumstancesen
dc.subjectsmall businessesen
dc.subjectagricultural productionen
dc.subjectconsumption chainen
dc.subjecteconomic risken
dc.subjectsocial risken
dc.subjectecological hazarden
dc.subjectedible productsen
dc.subjectfood wasteen
dc.subjectfood lossesen
dc.subjectфорс-мажорні обставиниen
dc.subjectмалі підприємстваen
dc.subjectсільськогосподарська продукціяen
dc.subjectспоживчий ланцюгen
dc.subjectекономічна небезпекаen
dc.subjectсоціальна небезпекаen
dc.subjectекологічна небезпекаen
dc.subjectїстівна продукціяen
dc.subjectпродовольчі втратиen
dc.subjectхарчові відходиen
dc.titleAnalysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraineen
dc.title.alternativeАналіз поточної ситуації та засобів запобігання продовольчих втрат і харчових відходів в Україні.en
dc.typeArticleen
opu.citation.journalEconomic journal Odessa polytechnic universityen
opu.citation.firstpage71en
opu.citation.lastpage87en
opu.citation.issue№ 3(25), 2023en
opu.staff.idv.filippov@op.edu.uaen
opu.staff.idroza.sagitova@port.ac.uken
opu.staff.idvoloschuk@op.edu.uaen
opu.staff.idlisa.jack@port.ac.uken
Располагается в коллекциях:Економічний журнал, № 3 (25), 2023

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
71.pdf755.64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.