Fructus Hippophae rhamnoides містить багато поживних та біологічно активних сполук. Після віджиму соку з м’якоті плодів екстрагують цінний продукт – жирну олію, яка збагачена ненасиченими жирними кислотами та неполярними біоактивними сполуками (жиророзчинними вітамінами А, Е, К, Д). Для комплексного виділення ліпофільних речовин з обліпихи активно розроблюються такі сучасні динамічні методи, як екстракція зрідженими газами або сверхкрітичним флюїдом.
Fructus Hippophae rhamnoides содержит много питательных и биологически активных соединений. После отжима сока из мякоти плодов экстрагируют ценный продукт - жирное масло, обогащенной ненасыщенными жирными кислотами и неполярными биоактивными соединениями (жирорастворимыми витаминами А, Е, К, Д) [1]. Для комплексного выделения липофильных веществ из облепихи активно разрабатываются такие современные динамические методы, как экстракция сжиженными газами или сверхкритичним флюидом.
Fructus Hippophae rhamnoides contains many nutritious and biologically active compounds. After squeezing the juice from the pulp of the fruits extracted valuable product - a fatty oil that is enriched with unsaturated fatty acids and nonpolar bioactive compounds (fat-soluble vitamins A, E, K, D) [1]. For the complex selection of lipophilic substances from sea buckthorn, active modern techniques are developed such as liquefied gas extraction or supercritical fluids.