Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8561
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Бавико, Олександр Євгенович | - |
dc.date.accessioned | 2019-06-04T08:03:50Z | - |
dc.date.available | 2019-06-04T08:03:50Z | - |
dc.date.issued | 2018 | - |
dc.identifier.citation | Бавико, О. Є. Тенденції розвитку внутрішнього ринку макаронних виробів в Україні / О. Є. Бавико // Торгівля і ринок України : темат. зб. наук. пр. – Кривий Ріг, 2018. – № 1 (43). – С. 43-50. | uk |
dc.identifier.issn | 2079-4762 | - |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8561 | - |
dc.description.abstract | Мета. Метою представленого дослідження є визначення основних тенденцій розвитку внутрішнього ринку макаронних виробів, формування короткострокових прогнозів щодо обсягів та специфіки попиту на відповідні продукти з метою їх використання у процесі формування асортиментної політики великих торговельних мереж. Методи. У дослідженні використано комплекс загальнонаукових методів: узагальнення, порівняння, побудови та аналізу динамічних рядів даних, структурно-функціонального аналізу та екстраполяції у прогнозуванні. Результати. Обсяг реалізації макаронних виробів за період з 2010 по 2017 рр. зріс на 191,6 % і склав 3018 млн. грн. у порівняних до 2010 р. цінах зростання складає 46,5 %. Споживання макаронних виробів населенням України при середній вартості в діапазоні 12–15 грн. за кг, склало 4,7–5,9 кг на одну особу. Кризове зменшення обсягів ринку у 2014–2015 рр., змінилось стабілізацією та помірним зростанням у 2016–2017 рр. Короткостроковий прогноз на період 2018–2019 рр. вбачає зростання ринку на рівні середньорічних темпів, які складають 6,6 %, що робить ринок макаронних виробів одним з можливих напрямів для розширення фінансових вкладень. Загальна динаміка частки макаронних виробів вітчизняного виробництва на внутрішньому ринку є від’ємною, у 2017 році відповідний показник склав 74,9 %, що на 4,9 % менше ніж у 2010 р. Лідерами за часткою товарних позицій, що складає 96 % в асортименті супермаркетів торговельних мереж є українські виробники. Основними серед споживчих уподобань покупців при виборі макаронних виробів є: стабільно висока якість, виготовлення з твердих сортів пшениці, відомий бренд, приємний зовнішній вигляд виробів, приваблива упаковка, низька вартість. | en |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | Донецький нацональний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського | en |
dc.subject | внутрішній ринок | en |
dc.subject | макаронні вироби | en |
dc.subject | асортимент | en |
dc.subject | обсяг ринку | en |
dc.subject | критерії споживчого вибору | en |
dc.subject | структура ринку | en |
dc.title | Тенденції розвитку внутрішнього ринку макаронних виробів в Україні | en |
dc.type | Article | en |
opu.kafedra | Кафедра підприємництва і торгівлі | uk |
opu.citation.journal | Торгівля і ринок України | en |
opu.citation.firstpage | 43 | en |
opu.citation.lastpage | 50 | en |
opu.citation.issue | 43 | en |
opu.staff.id | o.ie.bavuko@opu.ua | en |
Располагается в коллекциях: | Статті каф. ПіТ |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
Бавико О.Є._2018_стаття_Тенденції розвитку внутрішнього ринку макаронних виробів в Україні.pdf | 1.14 MB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.