Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8739
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Александрова, Олександра Ігорівна | - |
dc.contributor.author | Александрова, Александра Игоревна | - |
dc.contributor.author | Aleksandrova, Oleksandra | - |
dc.contributor.author | Ковальова, Аліна Олександрівна | - |
dc.contributor.author | Ковалёва, Алина Александровна | - |
dc.contributor.author | Kovalova, Alina | - |
dc.date.accessioned | 2019-08-22T09:13:11Z | - |
dc.date.available | 2019-08-22T09:13:11Z | - |
dc.date.issued | 2019-05 | - |
dc.identifier.citation | Ковальова, А. О. Вміст поліфенольних сполук та флавоноїдів в екстрактах Polygonum Aviculare залежно від умов екстракції / А. О. Ковальова ; наук. керівник О. І. Александрова // Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 54-ої наук. конф. молодих дослідників ОНПУ-магістрантів. - Одеса, 2019. - С. 13-17. | uk |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8739 | - |
dc.description.abstract | Робота присвячена вивченню біологічно активних сполук у екстрактах Polygonum Aviculare. Було визначено кількісний вміст поліфенольних сполук у перерахунку на галову кислоту та флавоноїдів у перерахунку на рутин, залежно від умов екстракції. Було встановлено, що метод звичайної мацерації малоефективний, тому що витяг екстрактивних речовин йде в основному за рахунок молекулярної дифузії. Застосування ультразвукового дезінтегратора призводить до руйнування структури рослинних тканин і збільшення доступу розчинника до рослинних клітин. Застосування метода послідовного заморожування та розморожування сировини, призводить також до руйнування рослинних структур, що підвищує екстракцію біологічно активних речовин. Для витяжки важкорозчинних сполук із твердої фази також використовують екстрактор Сокслета. Методика з ультразвуковою обробкою та, особливо, з попереднім заморожування-розморожуванням сировини показала найвищі результати вилучених поліфенолів та флавоноїдів, що складає відповідно 24,5 та 67,2 мг/г сухої сировини. | en |
dc.description.abstract | Работа посвящена изучению биологически активных веществ в экстрактах Polygonum Aviculare. Был изучен количественный состав полифенольных веществ в перерасчете на галловую кислоту и флавоноидов в перерасчете на рутин, в зависимости от условий экстракций. Было установлено, что метод обычной мацерации малоэффективен, так как извлечение экстрактивных веществ идет, в основном, за счет молекулярной диффузии. Использование ультразвукового дезинтегратора, приводит к разрушению структуры растительных тканей и увеличению доступа растворителя к растительным клеткам. Использование метода последовательного замораживания и размораживания сырья, приводит также к разрушению растительных структур , что повышает экстракцию биологически активных веществ. Для извлечения труднорастворимых веществ из твердой фазы использовался экстрактор Сокслета. Методика с ультразвуковой обработкой и, особенно, с предварительным замораживанием-размораживанием сырья показала наиболее высокие результаты извлеченных полифенолов и флавоноидов, что составляет соответственно 24,5 та 67,2 мг/г сухого сырья. | en |
dc.description.abstract | The work is dedicated to the study of biologically active substances in extracts of Polygonum Aviculare. The quantitative composition of polyphenolic substances in terms of gallic acid and flavonoids in terms of rutin was calculated, depending on the conditions of extraction. It was found that the method of conventional maceration is ineffective, since the extraction of extractive substances is mainly due to molecular diffusion. Also processed on an ultrasonic disintegrator. This leads to the destruction of the structure of plant tissues and an increase in the access of the solvent to plant cells. The method of gradual freezing and defrosting of raw materials was used, which leads to the destruction of plant structures, which increases the extraction of biologically active substances. To extract sparingly soluble substances from the solid phase, Soxhlet extractor was used. The technique with ultrasonic treatment and pre-frozen-defrosting showed the highest results of the extracted polyphenols and flavonoids (24,5 end 67,2 mg/g). | en |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | ОНПУ | en |
dc.subject | Polygonum Aviculare | en |
dc.subject | поліфеноли | en |
dc.subject | флавоноїди | en |
dc.subject | мацерація | en |
dc.subject | ультразвук | en |
dc.subject | сокслет | en |
dc.subject | Polygonum Aviculare | en |
dc.subject | полифенолы | en |
dc.subject | флавоноиды | en |
dc.subject | мацерация | en |
dc.subject | ультразвук | en |
dc.subject | сокслет | en |
dc.subject | Polygonum Aviculare | en |
dc.subject | polyphenols | en |
dc.subject | flavonoids | en |
dc.subject | maceration | en |
dc.subject | ultrasonic | en |
dc.subject | soxhlet | en |
dc.title | Вміст поліфенольних сполук та флавоноїдів в екстрактах Polygonum Aviculare залежно від умов екстракції | en |
dc.title.alternative | Содержание полифенольных соединений и флавоноидов в экстрактах Polygonum Aviculare, в зависимости от условий экстракции | en |
dc.title.alternative | Content of polyphenolic compounds and flavonoids in Polygonum Aviculare extracts depending on extraction conditions | en |
dc.type | Conference proceedings | en |
opu.kafedra | Кафедра органічних и фармацевтичних технологій | uk |
opu.citation.journal | Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі | en |
opu.citation.firstpage | 13 | en |
opu.citation.lastpage | 17 | en |
opu.citation.conference | Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі | en |
opu.citation.issue | 54 | en |
opu.conference.dates | 13-17 травня 2019 р. | en |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій, семінарів каф. фармації Тези доповідей 54-ої наукової конференції молодих дослідників ОНПУ-магістрантів «Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі» |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
9-4.pdf | 91.03 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.