eONPUIR

Сучасні фактори формування внутрішнього ринку харчових продуктів

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Бондарчук, Марія Євгенівна
dc.contributor.author Bondarchuk, Mariia
dc.date.accessioned 2021-02-19T07:38:10Z
dc.date.available 2021-02-19T07:38:10Z
dc.date.issued 2019-07-07
dc.identifier.citation Бондарчук, М. Є. Сучасні фактори формування внутрішнього ринку харчових продуктів / М. Є. Бондарчук // ЕКОНОМІКА: реалії часу = ECONOMICS: time realities [Електрон. ресурс]. – Одеса, 2019. – № 4 (44). – С. 25–31. uk
dc.identifier.issn 2226-2172
dc.identifier.issn 10.5281/zenodo.3757377
dc.identifier.uri https://economics.opu.ua/files/archive/2019/No4/25.pdf
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11334
dc.description.abstract У роботі розглянуто чинники, що формують вітчизняний ринок харчових продуктів. Встановлено, що традиційно попит був зосереджений на тих продуктах харчування, які необхідні для забезпечення фізіологічних потреб. Соціальна диференціація, зміни чисельності населення, соціальнодемографічний склад, демографічні зрушення є вагомими чинниками формування попиту. Хоча на попит як і раніше впливає дохід, але все більшої ролі відіграють особистісні фактори споживачів - поведінка, вимоги до якісних, корисних та безпечних продуктів тощо. Змінюваний спосіб життя, дотримання здорового способу життя та багато інших факторів зумовлюють появу та розширення на ринку асортименту корисних продуктів харчування. Зрушення у пропозиції зумовлюють ціни та наявність факторів виробництва, технології, очікування та кількість продавців, природні явища тощо. en
dc.description.abstract The paper considers the factors shaping the domestic food market. It was found that traditionally the demand was focused on those foods that are necessary to meet physiological needs. Social differentiation, population changes, socio-demographic composition, demographic shifts are significant factors in the formation of demand. Although the demand is still influenced by income, but an increasing role is played by personal factors of consumers-behavior, requirements for quality, useful and safe products, and the like. Changing lifestyle, adherence to a healthy lifestyle and many other factors determine the emergence and expansion of the market range of healthy foods. Shifts in supply determine prices and the availability of factors of production, technology, expectations, the number of sellers, natural phenomena and the like. en
dc.language.iso en_US en
dc.publisher Одеський національний політехнічний університет en
dc.subject ринок en
dc.subject попит en
dc.subject пропозиція en
dc.subject ціна en
dc.subject якість en
dc.subject виробництво en
dc.subject доходи en
dc.subject market en
dc.subject demand en
dc.subject supply en
dc.subject price en
dc.subject quality en
dc.subject production en
dc.subject income en
dc.title Сучасні фактори формування внутрішнього ринку харчових продуктів en
dc.title.alternative Modern factors of formation of the domestic food market en
dc.type Professional article en
opu.kafedra Кафедра підприємництва і торгівлі uk
opu.citation.journal ЕКОНОМІКА: реалії часу en
opu.citation.firstpage 25 en
opu.citation.lastpage 31 en
opu.citation.issue 4(44) en
opu.staff.id bondarchuk.m.ie@opu.ua en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию