eONPUIR

Тенденції розвитку внутрішнього ринку харчових продуктів України

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Бондарчук, Марія Євгенівна
dc.contributor.author Bondarchuk, Mariia
dc.date.accessioned 2021-02-21T15:39:08Z
dc.date.available 2021-02-21T15:39:08Z
dc.date.issued 2019-08-20
dc.identifier.citation Бондарчук, М. Є. Тенденції розвитку внутрішнього ринку харчових продуктів України / М. Є. Бондарчук // Економ. журн. Одес. політехн. ун-ту = Economic journal Odesa polytechnic university. – 2019. – № 3 (9). – С. 24–32. uk
dc.identifier.issn 2521-6384
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11341
dc.identifier.uri 10.5281/zenodo.3803825
dc.description.abstract В результаті проведеного дослідження проаналізовано обсяги споживання основних продуктів харчування населенням України. Проведено порівняльний аналіз нормативного (вимоги, рекомендовані Українським науково-дослідним інститутом гігієни та Міністерством охорони здоров’я і Всесвітньої організації охорони здоров'я) та фактичного споживання продовольства. Проаналізовано показники функціонування ринку харчових продуктів України за 2010-2017 роки. Визначено основні тенденції розвитку ринку: збільшення обсягів виробництва; зменшення внутрішнього попиту за рахунок зменшення кількості споживачів, втрати контролю над територіями, девальвації національної валюти; збільшення обсягів експорту; зменшення обсягів імпорту; зростання сегментів функціональних, органічних, веганських, кошерних, халяльних продуктів тощо. en
dc.description.abstract As a result of the study, the consumption of basic foodstuffs by the population of Ukraine was analyzed. A comparative analysis of the regulatory (requirements recommended by the Ukrainian Research Institute of Hygiene and the Ministry of Health and the World Health Organization) and actual consumption of food were conducted. The indicators of functioning of the food market of Ukraine for the years 2010-2017 are analyzed. The basic tendencies of market development are determined: increase of production volumes; decrease in domestic demand by reducing the number of consumers, loss of control over territories, devaluation of the national currency; increase in export volumes; decrease in import volumes; growing segments of functional, organic, vegan, kosher, halal, and more. en
dc.language.iso uk en
dc.publisher ОНПУ en
dc.subject внутрішній ринок en
dc.subject експорт en
dc.subject імпорт en
dc.subject споживання en
dc.subject виробництво en
dc.subject domestic market en
dc.subject export en
dc.subject import en
dc.subject consumption en
dc.subject production en
dc.title Тенденції розвитку внутрішнього ринку харчових продуктів України en
dc.title.alternative Trends in the development of the domestic food market in Ukraine en
dc.type Article en
opu.kafedra Кафедра підприємництва і торгівлі uk
opu.citation.journal Економічний журнал Одеського політехнічного університету en
opu.citation.volume 9 en
opu.citation.firstpage 24 en
opu.citation.lastpage 32 en
opu.citation.issue 3 en
opu.staff.id bondarchuk.m.ie@opu.ua


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию