eONPUIR

Analysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraine

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Filippov, V. Yu.
dc.contributor.author Sagitova, R.
dc.contributor.author Voloshchuk, L. O.
dc.contributor.author Jack, L.
dc.contributor.author Філіппов, В. Ю.
dc.contributor.author Сагітова, Р.
dc.contributor.author Волощук, Л. О.
dc.contributor.author Джек, Л.
dc.date.accessioned 2024-11-04T15:19:27Z
dc.date.available 2024-11-04T15:19:27Z
dc.date.issued 2023-08-12
dc.identifier.citation Filippov V.Yu. Analysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraine / V.Yu. Filippov, R. Sagitova, L.O. Voloshchuk, L. Jack // Економічний журнал Одеського політехнічного університету. – 2023. – № 3(25). – С. 71-87. en
dc.identifier.issn 2521-6384
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14734
dc.description.abstract Reducing food losses and waste is of significant importance in a world where the number of people suffering from hunger is increasing, especially after 2014. Food waste leads to ecological issues, including carbon dioxide emissions that exacerbate global warming, and it can also result in social and economic problems. It is also crucial to consider force majeure circumstances such as the COVID-19 pandemic, Russian invasion, and the declaration of martial law in Ukraine. Studying and adapting the Ukrainian experience in managing food waste during force majeure situations can be beneficial for other countries in reducing and processing food losses and waste globally. This article is an interim outcome of the UUT17 project (Research Project No. 1877-01/17) "Evaluation of opportunities for prevention, reduction, recycling and reuse of FLW in Ukraine". en
dc.description.abstract Зменшення втрат їжі та відходів набуває важливого значення в світі, де зростає кількість людей, що страждають від голоду, особливо після 2014 року. Викиди їжі призводять до екологічних проблем, включаючи викиди вуглекислого газу, що підсилюють глобальне потепління. Це може спричинити соціальні та економічні проблеми. Також важливо враховувати форс-мажорні обставини, такі як пандемія COVID-19, російське вторгнення та введення воєнного стану в Україні. Дослідження та адаптація українського досвіду управління харчовими відходами можуть бути корисними для інших країн у зменшенні та переробці харчових втрат і відходів на глобальному рівні. Дана стаття є проміжним результатом роботи проєкту UUT17 (НДР №1877-01/17) «Оцінка можливостей запобігання, скорочення, переробки та повторного використання харчових втрат та відходів (ХВВ) в Україні». en
dc.language.iso en_US en
dc.publisher Державний університет «Одеська політехніка» en
dc.subject force majeure circumstances en
dc.subject small businesses en
dc.subject agricultural production en
dc.subject consumption chain en
dc.subject economic risk en
dc.subject social risk en
dc.subject ecological hazard en
dc.subject edible products en
dc.subject food waste en
dc.subject food losses en
dc.subject форс-мажорні обставини en
dc.subject малі підприємства en
dc.subject сільськогосподарська продукція en
dc.subject споживчий ланцюг en
dc.subject економічна небезпека en
dc.subject соціальна небезпека en
dc.subject екологічна небезпека en
dc.subject їстівна продукція en
dc.subject продовольчі втрати en
dc.subject харчові відходи en
dc.title Analysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraine en
dc.title.alternative Аналіз поточної ситуації та засобів запобігання продовольчих втрат і харчових відходів в Україні. en
dc.type Article en
opu.citation.journal Economic journal Odessa polytechnic university en
opu.citation.firstpage 71 en
opu.citation.lastpage 87 en
opu.citation.issue № 3(25), 2023 en
opu.staff.id v.filippov@op.edu.ua en
opu.staff.id roza.sagitova@port.ac.uk en
opu.staff.id voloschuk@op.edu.ua en
opu.staff.id lisa.jack@port.ac.uk en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию