У статті розглядаються переваги та недоліки впровадження системи HACCP, а також детальний алгоритм її впровадження . Наразі підприємства все частіше стикаються з новими викликами: зростаючими вимогами споживачів, жорсткою
ринковою конкуренцією та посиленням законодавчих вимог .
Це змушує їх шукати нові методи ефективного управління ризиками . Незважаючи на існуючі практики, багато компаній продовжують мати проблеми з управлінням ризиками, особливо
у сфері безпеки продукції . Критичні випадки підкреслюють необхідність контролю виробництва на всіх етапах . Вдосконалення системи управління ризиками на підприємстві через впровадження системи HACCP є важливим
кроком для забезпечення безпечності харчових продуктів . Її інтеграція допомагає вирішити проблеми, пов'язані з потенційними ризиками безпеки харчових продуктів у харчовій промисловості . Ідентифікація, оцінка та контроль потенційно небезпечних факторів гарантують виробництво безпечної продукції.
The article discusses the advantages and disadvantages of
implementing the HACCP system, along with a detailed algorithm for its implementation.Currently, businesses are increasingly facing new challenges: growing consumer demands,
stiff market competition, and heightened legislative requirements. This forces them to seek new methods of effective
risk management. Despite existing practices, many companies
continue to experience issues with risk management, especially
in the realm of product safety. Critical incidents underscore the
need for production control at all stages. Enhancing the risk
management system in enterprises through the implementation
of the HACCP system is a significant step towards ensuring the
safety of food products. Its integration helps address issues related to potential risks in food safety within the food industry. Identification,assessment, and control of potentially hazardous factors ensure the production of safe products.