eONPUIR

Assessment of efficiency of drying grain materials using microwave heating

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Boshkova, I.
dc.contributor.author Volgusheva, N.
dc.contributor.author Titlov, A.
dc.contributor.author Titar, S.
dc.contributor.author Boshkov, L.
dc.date.accessioned 2025-03-14T10:57:12Z
dc.date.available 2025-03-14T10:57:12Z
dc.date.issued 2019
dc.identifier.citation Boshkova I. Assessment of efficiency of drying grain materials using microwave heating / I. Boshkova, N. Volgusheva, A. Titlov, S. Titar, L. Boshkov // Eastern-European Journal of Enterprise Technologies. 1/8 (97) 2019 – 2019. – С. 78-85. en
dc.identifier.issn 1729-3774
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/15016
dc.description.abstract Наведено результати експериментальних робiт з дослiдження сушiння щiльного шару зерна iз застосуванням мiкрохвильового нагрiвання. Для оцiнки ефективностi використання енергiї мiкрохвильового поля вивчався ряд способiв пiдведення теплоти до зерна. Дослiдженi мiкрохвильовий, мiкрохвильовий пульсуючий, микрохвильовоконвективний циклiчний iз продувкою шару нагрiтим потоком повiтря й повiтрям без попереднього пiдiгрiву, одночасний микрохвильово-конвективний способи сушiння.Дослiдження кiнетики сушiння в мiкрохвильовому полi показало, що процес можна роздiлити на перiо-ди прогрiву (нульовий), постiйної (перший) i падаючої (другий) швидкостi сушiння. Цi перiоди характер-нi для сушiння колоїдних капiлярнопористих тiл при iнших способах пiдведення теплоти. На пiдставi узагальнення експериментальних даних по дослiдженню сушки зерна гречки, ячменю, вiвса та пшеницi отри-мано емпiричнi залежностi для швидкостi сушiння i середньої температури зерна в першому перiодi. Представленi кiнетичнi залежностi в безрозмiрному виглядi, узагальнюючi данi по дослiдженим зерновим.Комплекснi дослiдження рiзних способiв пiдведення теплоти при сушiннi ставили метою визначення оптимального способу й рацiональних режимних параметрiв, що забезпечують високу iнтенсивнiсть процесу й необхiдну якiсть готового продукту при мiнiмальних енерговитратах. Для забезпечення вiрогiдностi зiставлення всi дослiдження проводилися в iдентичних умовах з однiєї й тiєю же зерновою куль-турою (овес). Визначено, що кращим є одночасний микрохвильово-конвективне пiдведення енергiї, при цьому попереднiй пiдiгрiв повiтря не передбачається, завдяки чому мiнiмiзуються питомi витрати енергiї. Експериментальнi дослiдження сушiння iз застосуван-ням мiкрохвильового поля дають можливiсть пiдiбрати необхiднi параметри процесу: потужнiсть, темп нагрiвання, масу й форму завантаження. На пiдставi цих даних передбачається розробка технологiї сушiн-ня зерна iз застосуванням енергiї мiкрохвильового поля en
dc.language.iso en_US en
dc.subject мiкрохвильове нагрiвання en
dc.subject микро-хвильово-конвективний en
dc.subject оптимальний спосiб en
dc.subject вологовмiст en
dc.subject температура en
dc.subject швидкiсть сушiння en
dc.title Assessment of efficiency of drying grain materials using microwave heating en
dc.type Article en
opu.citation.journal Eastern-European Journal of Enterprise Technologies en
opu.citation.firstpage 78 en
opu.citation.lastpage 85 en
opu.citation.issue 1/8 (97) 2019 en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию