У другій половині XIX століття борошномельна промисловість Одеси зазнала значних змін, зумовлених впровадженням парової техніки. Одеса стала одним із головних центрів капіталістичного виробництва борошна, залучаючи як іноземні, так і місцеві капітали. Важливу роль у розвитку галузі, в перші десятиліття існування місцевих парових млинів, відіграли підприємці Ж. Гом, С. Яхненко, Л. Інбер, А. Бродський, Е. Вейнштейн, С. Гурович та інші. Створені ними парові млини значно збільшили виробництво, забезпечуючи як внутрішнє споживання, так і експорт. Пересип, промисловий район Одеси, став осередком інтенсивного розвитку борошномельних підприємств, що сприяло загальному економічному зростанню міста.
In the second half of the 19th century, Odesa's flour milling industry underwent significant changes due to the introduction of steam technology. Odesa became one of the main centers of capitalist flour production, attracting both foreign and local capital. Entrepreneurs such as J. Gosme, S. Yakhnenko, L. Inber, A. Brodsky, E. Weinstein, and S. Gurovich played a crucial role in the early decades of local steam mills. The steam mills they established significantly increased production, supplying both domestic consumption and exports. Peresyp, an industrial district of Odesa, became the focal point of intensive flour milling development, contributing to the city's overall economic growth.