eONPUIR

Моделювання діяльності суб’єктів ресторанного господарства

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Соколовська, Зоя Миколаївна
dc.contributor.author Яценко, Наталія Володимирівна
dc.contributor.author Соколовская, Зоя Николаевна
dc.contributor.author Яценко, Наталья Владимировна
dc.contributor.author Sokolovska, Zoia
dc.contributor.author Yatsenko, Nataliia
dc.date.accessioned 2017-12-25T16:05:36Z
dc.date.available 2017-12-25T16:05:36Z
dc.date.issued 2016
dc.identifier.citation Соколовська З. М. Моделювання діяльності суб’єктів ресторанного господарства / З.М. Соколовська, Н.В. Яценко // Бізнес Інформ. – 2016. – №3. – C. 108–116. en
dc.identifier.issn 2222-4459
dc.identifier.issn http://nbuv.gov.ua/UJRN/binf_2016_3_15
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/6565
dc.description.abstract Мета статті полягає в розгляді можливостей застосування системно-динамічного підходу в моделюванні діяльності типового суб’єкта ресторанного господарства. Узагальнюючи праці багатьох фахівців, визначаються проблеми вітчизняного ресторанного господарства. Стверджується необхідність впровадження гнучких методів управління суб’єктами ресторанного бізнесу на базі моделювання їх діяльності. Як математичний апарат обґрунтування прийняття управлінських рішень пропонується системно-динамічний підхід імітаційного моделювання. Розроблено модель функціонування типового підприємства ресторанного господарства, реалізована на програмній платформі Ithink. Наведено фреймову структуру моделі та фрагменти потокових діаграм її блоків. Робота моделі представлена результатами імітаційних експериментів на прикладі одного із закладів ресторанної мережі «GoodFood». Імітаційні експерименти на моделі спрямовані на виявлення «вузьких місць» та загальної динаміки функціонування об’єкта дослідження. Тренажерний характер моделі дозволяє проводити спрямовані імітаційні експерименти за різноманітними сценаріями. en
dc.description.abstract Цель статьи состоит в рассмотрении возможностей применения системно-динамического подхода в моделировании деятельности типового субъекта ресторанного хозяйства. Обобщая работы ряда специалистов, определяются проблемы отечественного ресторанного хозяйства. Доказывается необходимость внедрения гибких методов управления субъектами ресторанного бизнеса на базе моделирования их деятельности. В качестве математического аппарата обоснования принятия управленческих решений предлагается системно-динамический подход имитационного моделирования. Разработана модель функционирования типового предприятия ресторанного хозяйства, реализованная на программной платформе Ithink. Приведена фреймовая структура модели и фрагменты потоковых диаграмм ее блоков. Работа модели представлена результатами имитационных экспериментов на примере одного из заведений ресторанной сети «GoodFood». Имитационные эксперименты на модели направлены на выявление «узких мест» и общей динамики функционирования объекта исследования. Тренажерный характер модели позволяет проводить направленные имитационные эксперименты по различным сценариям. en
dc.description.abstract The article is concerned with considering possibilities of applying the system dynamic approach in modeling activities of standard entity of restaurant industry. On summarizing works by several specialists, problems of national restaurant industry have been determined. The article establishes the need for introduction of flexible methods of managing entities of restaurant business on the basis of modeling their activities. As a mathematical apparatus for substantiating managerial decision-making, the system dynamic approach of simulation modeling has been proposed. A model for functioning of a standard enterprise of restaurant industry, powered by Ithink software platform, has been developed. The framed structure of the model as well as fragments of streaming graphs of its blocks have been provided. The model's performance is represented by results of simulation experiments on the example of one of facilities of the «GoodFood» restaurant chain. Simulation experiments on the model are directed towards identifying both «bottlenecks» and the overall dynamics of the research object. Training nature of the model provides for targeted model simulations according to different scenarios. en
dc.language.iso uk en
dc.publisher Видавничій дім "ІНЖЕК" (Харків, Україна) en
dc.subject ресторанне господарство en
dc.subject суб’єкт ресторанного бізнесу en
dc.subject імітаційна модель en
dc.subject імітаційний експеримент en
dc.subject системна динаміка en
dc.subject потокові діаграми en
dc.subject прогнозування en
dc.subject ресторанное хозяйство en
dc.subject имитационный эксперимент en
dc.subject субъект ресторанного бизнеса en
dc.subject имитационная модель en
dc.subject системная динамика en
dc.subject потоковые диаграммы en
dc.subject прогнозирование en
dc.subject restaurant industry en
dc.subject simulation model en
dc.subject restaurant business entity en
dc.subject simulation experiment en
dc.subject system dynamics en
dc.subject streaming graphs en
dc.subject forecasting en
dc.title Моделювання діяльності суб’єктів ресторанного господарства en
dc.title.alternative Modeling the Activities of Restaurant Industry Entities en
dc.title.alternative Моделирование деятельности субъектов ресторанного хозяйства en
dc.type Article en
opu.kafedra Кафедра економічної кібернетики та інформаційних технологій
opu.citation.journal Бізнес Інформ en
opu.citation.firstpage 108 en
opu.citation.lastpage 116 en
opu.citation.issue №3 en
opu.staff.id szn@opu.ua en
opu.staff.id n.v.yatsenko@opu.ua en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию