Розробка технології послiдовного виділення флаваноїдів і інуліну з кореня цикоріюактуальна проблема сучасної фармації. Хімічний склад кореню цикорію різноманітний, крім інуліну, він містить флаваноїди, дубільні речовини, вітаміни. Препарати з цикорію застосовуються для лікування цукрового діабету та печінкової недостатності. Встановлено, що очищення сировини від спирторозчинних с полук підвищує подальший вихід інуліну в 2,5 рази.
Разработка технологии последовательного выделения флаваноидов и инулина из корня цикория актуальная проблема современной фармации. Химический состав корня цикория разнообразен, кроме инулина, он содержит флаваноиды, дубильные вещества, витамины. Препараты из цикория применяются для лечения сахарного диабета и печеночной недостаточности. Установлено, что очистка сырья от спирторастворимых соединений повышает последующий выход инулина в 2,5 раза.
The development of the technology for the sequential isolation of flavanoid and inulin from the root of chicory is an urgent problem of modern pharmacy. The chemical composition of the root of chicory is diverse, in addition to inulin, it contains flavanoid, dual substances, and vitamins. Chicken preparations are used for the treatment of diabetes mellitus and liver failure. It was established that the purification of raw materials from alcohol-soluble compounds increases the further yield of inulin by 2,5 times.