Показать сокращенную информацию
dc.contributor.author | Бавико, Олександр Євгенович![]() |
|
dc.date.accessioned | 2019-06-04T07:51:05Z | |
dc.date.available | 2019-06-04T07:51:05Z | |
dc.date.issued | 2017 | |
dc.identifier.citation | Бавико, О. Є. Якість рибної продукції та основні тенденції розвитку внутрішнього ринку / О. Є. Бавико // Торгівля і ринок : темат. зб. наук. пр. – 2017. – № 2 (42). – С. 28-35. | uk |
dc.identifier.issn | 2079-4819 | |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8559 | |
dc.description.abstract | Визначено основні тенденції розвитку внутрішнього ринку рибної продукції в Україні, оцінка якості та безпечності м’яса свіжої річкової та морської риби, що реалізується через роздрібну мережу у місті Кривий Ріг. У дослідженні використано комплекс загальнонаукових методів: групування та аналізу статистичної інформації, порівняння отриманих значень та екстраполяції результатів на наступні періоди розвитку, а також вимірювальні методи товарознавчої експертизи. Визначено основні тенденції розвитку внутрішнього ринку рибної продукції, що безпосередньо залежать від макроекономічної кон’юнктури. У 2016 р. обсяг ринку був на 8,9 % менше, ніж у 2010 р. Внутрішній ринок риби на 30 % представлений імпортованою продукцією. Зменшення купівельної спроможності стимулює виробництво та продаж недорогих консервів та готових рибних продуктів. Макроекономічна стабілізація може стимулювати зростання обсягів ринку на 2–3 % у 2018 р. Дослідження якості підтвердило більшу поживну цінність морської риби. У досліджених зразках м’яса свіжої річкової риби встановлено вміст гранично допустимої кількості важких металів, що є наслідком забруднення навколишнього середовища добувними та переробними підприємствами регіону | en |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | Донецький нацональний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського | en |
dc.subject | внутрішній ринок | en |
dc.subject | якість продуктів | en |
dc.subject | безпечність продуктів | en |
dc.subject | тенденції розвитку | en |
dc.title | Якість рибної продукції та основні тенденції розвитку внутрішнього ринку | en |
dc.type | Article | en |
opu.kafedra | Кафедра підприємництва і торгівлі | uk |
opu.citation.journal | Торгівля і ринок України | en |
opu.citation.firstpage | 28 | en |
opu.citation.lastpage | 35 | en |
opu.citation.issue | 42 | en |
opu.staff.id | o.ie.bavuko@opu.ua | en |