eONPUIR

Якість рибної продукції та основні тенденції розвитку внутрішнього ринку

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Бавико, Олександр Євгенович
dc.date.accessioned 2019-06-04T07:51:05Z
dc.date.available 2019-06-04T07:51:05Z
dc.date.issued 2017
dc.identifier.citation Бавико, О. Є. Якість рибної продукції та основні тенденції розвитку внутрішнього ринку / О. Є. Бавико // Торгівля і ринок : темат. зб. наук. пр. – 2017. – № 2 (42). – С. 28-35. uk
dc.identifier.issn 2079-4819
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8559
dc.description.abstract Визначено основні тенденції розвитку внутрішнього ринку рибної продукції в Україні, оцінка якості та безпечності м’яса свіжої річкової та морської риби, що реалізується через роздрібну мережу у місті Кривий Ріг. У дослідженні використано комплекс загальнонаукових методів: групування та аналізу статистичної інформації, порівняння отриманих значень та екстраполяції результатів на наступні періоди розвитку, а також вимірювальні методи товарознавчої експертизи. Визначено основні тенденції розвитку внутрішнього ринку рибної продукції, що безпосередньо залежать від макроекономічної кон’юнктури. У 2016 р. обсяг ринку був на 8,9 % менше, ніж у 2010 р. Внутрішній ринок риби на 30 % представлений імпортованою продукцією. Зменшення купівельної спроможності стимулює виробництво та продаж недорогих консервів та готових рибних продуктів. Макроекономічна стабілізація може стимулювати зростання обсягів ринку на 2–3 % у 2018 р. Дослідження якості підтвердило більшу поживну цінність морської риби. У досліджених зразках м’яса свіжої річкової риби встановлено вміст гранично допустимої кількості важких металів, що є наслідком забруднення навколишнього середовища добувними та переробними підприємствами регіону en
dc.language.iso uk en
dc.publisher Донецький нацональний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського en
dc.subject внутрішній ринок en
dc.subject якість продуктів en
dc.subject безпечність продуктів en
dc.subject тенденції розвитку en
dc.title Якість рибної продукції та основні тенденції розвитку внутрішнього ринку en
dc.type Article en
opu.kafedra Кафедра підприємництва і торгівлі uk
opu.citation.journal Торгівля і ринок України en
opu.citation.firstpage 28 en
opu.citation.lastpage 35 en
opu.citation.issue 42 en
opu.staff.id o.ie.bavuko@opu.ua en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию