Показать сокращенную информацию
dc.contributor.advisor | Никульшин Виктор Русланович | |
dc.contributor.advisor | Нікульшин, Володимир Русланович | |
dc.contributor.advisor | Nikulshyn, Volodymyr | |
dc.contributor.author | Мельнік, Сергій Ігорович | |
dc.contributor.author | Мельник, Сергей Игоревич | |
dc.contributor.author | Мelnik, Serhii | |
dc.contributor.author | Денисова, Алла Євсіївна | |
dc.contributor.author | Денисова, Алла Евсеевна | |
dc.contributor.author | Denysova, Alla | |
dc.contributor.author | Пахолюк, Руслан Андрійович | |
dc.contributor.author | Пахолюк, Руслан Андреевич | |
dc.contributor.author | Pakholiuk, Ruslan | |
dc.contributor.author | Стрельчук, Сергій Володимирович | |
dc.contributor.author | Стрельчук, Сергей Владимирович | |
dc.contributor.author | Strelchuk, Serhii | |
dc.contributor.author | Никульшин, Виктор Русланович | |
dc.contributor.author | Нікульшин, Володимир Русланович | |
dc.date.accessioned | 2019-08-16T09:47:10Z | |
dc.date.available | 2019-08-16T09:47:10Z | |
dc.date.issued | 2019-05 | |
dc.identifier.citation | Pakholyuk, R. A. Exergy charateristics of sugar production / R. A. Pakholyuk, S. V. Strelchuk ; supervisors V. R. Nikulshin, S. I. Melnik, A. E. Denisova // Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 54-ої наук. конф. молодих дослідників ОНПУ-магістрантів. - Одеса, 2019. - С. 1-3. | en |
dc.identifier.citation | Pakholyuk, R. A., Strelchuk,.S. V., supervisors Nikulshin, V. R. Melnik, S. I. Denisova, A. E. (2019). Exergy charateristics of sugar production. Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 54-ої наук. конф. молодих дослідників ОНПУ-магістрантів, Одеса, 1-3. | en |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8731 | |
dc.description.abstract | Була розглянута типова технологічна схема виробництва цукру продуктивністю 3000 т/добу та визначено відповідні ексергетичної характеристики. Окремо були оцінені втрати ексергії і ступеня термодинамічної досконалості для основних процесів цукрового виробництва, а саме: підготовки сировини, підігріву сиропів, випарювання, збору сиропів, фільтрації. Як показали розрахунки, для системи виробництва цукру в цілому найбільші ексергетичної втрат (понад 70%) припадають на процеси випарювання, тому цим процесам повинно бути приділено найбільшу увагу. | en |
dc.description.abstract | Была рассмотрена типовая технологическая схема производства сахара производительностью 3000 т/сутки и определены соответствующие эксергетические характеристики. Отдельно были оценены потери эксергии и степени термодинамического совершенства для основных процессов сахарного производства, а именно: подготовки сырья, подогрева сиропов, выпарки, сбора сиропов, фильтрации. Как показали расчеты, для системы производства сахара в целом наибольшие эксергетические потери (более 70 %) приходятся на процессы выпарки, поэтому этим процессам должно быть уделено наибольшее внимание. | en |
dc.description.abstract | A typical technological scheme of sugar production with a capacity of 3000 tons/day was considered and the corresponding exergy characteristics were determined. The loss of exergy and the degree of thermodynamic perfection for the typical processes of sugar production were evaluated: preparation of raw materials, heating of syrups, evaporation, collection of syrups, filtration. As calculations have shown, for the system of sugar production as a whole, the greatest exergy losses (more than 70%) fall on evaporation processes, therefore, the most attention should be paid to these processes. | en |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | ОНПУ | en |
dc.subject | виробництво цукру | en |
dc.subject | втрати ексергії | en |
dc.subject | ступінь термодинамічної досконалості | en |
dc.subject | производство сахара | en |
dc.subject | потери эксергии | en |
dc.subject | степень термодинамического совершенства | en |
dc.subject | sugar production | en |
dc.subject | exergy losses | en |
dc.subject | degree of thermodynamic perfection | en |
dc.title | Exergy charateristics of sugar production | en |
dc.title.alternative | Эксергетические характеристики сахарного производства | en |
dc.title.alternative | Ексергетичні характеристики виробництва цукру | en |
dc.type | Conference proceedings | en |
opu.kafedra | Кафедра теплових електричних станцій та енергозберігаючих технологій | uk |
opu.kafedra | Кафедра теоретичної, загальної та нетрадиційної енергетики | |
opu.citation.journal | Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі | en |
opu.citation.firstpage | 1 | en |
opu.citation.lastpage | 3 | en |
opu.citation.conference | Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі | en |
opu.citation.issue | 54 | en |
opu.staff.id | mardaud@opu.ua | |
opu.staff.id | vnikul@opu.ua | |
opu.staff.id | dentf@opu.ua | |
opu.conference.dates | 13-17 травня 2019 р. | en |