eONPUIR

Вміст поліфенольних сполук та флавоноїдів в екстрактах Polygonum Aviculare залежно від умов екстракції

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Александрова, Олександра Ігорівна
dc.contributor.author Александрова, Александра Игоревна
dc.contributor.author Aleksandrova, Oleksandra
dc.contributor.author Ковальова, Аліна Олександрівна
dc.contributor.author Ковалёва, Алина Александровна
dc.contributor.author Kovalova, Alina
dc.date.accessioned 2019-08-22T09:13:11Z
dc.date.available 2019-08-22T09:13:11Z
dc.date.issued 2019-05
dc.identifier.citation Ковальова, А. О. Вміст поліфенольних сполук та флавоноїдів в екстрактах Polygonum Aviculare залежно від умов екстракції / А. О. Ковальова ; наук. керівник О. І. Александрова // Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 54-ої наук. конф. молодих дослідників ОНПУ-магістрантів. - Одеса, 2019. - С. 13-17. uk
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8739
dc.description.abstract Робота присвячена вивченню біологічно активних сполук у екстрактах Polygonum Aviculare. Було визначено кількісний вміст поліфенольних сполук у перерахунку на галову кислоту та флавоноїдів у перерахунку на рутин, залежно від умов екстракції. Було встановлено, що метод звичайної мацерації малоефективний, тому що витяг екстрактивних речовин йде в основному за рахунок молекулярної дифузії. Застосування ультразвукового дезінтегратора призводить до руйнування структури рослинних тканин і збільшення доступу розчинника до рослинних клітин. Застосування метода послідовного заморожування та розморожування сировини, призводить також до руйнування рослинних структур, що підвищує екстракцію біологічно активних речовин. Для витяжки важкорозчинних сполук із твердої фази також використовують екстрактор Сокслета. Методика з ультразвуковою обробкою та, особливо, з попереднім заморожування-розморожуванням сировини показала найвищі результати вилучених поліфенолів та флавоноїдів, що складає відповідно 24,5 та 67,2 мг/г сухої сировини. en
dc.description.abstract Работа посвящена изучению биологически активных веществ в экстрактах Polygonum Aviculare. Был изучен количественный состав полифенольных веществ в перерасчете на галловую кислоту и флавоноидов в перерасчете на рутин, в зависимости от условий экстракций. Было установлено, что метод обычной мацерации малоэффективен, так как извлечение экстрактивных веществ идет, в основном, за счет молекулярной диффузии. Использование ультразвукового дезинтегратора, приводит к разрушению структуры растительных тканей и увеличению доступа растворителя к растительным клеткам. Использование метода последовательного замораживания и размораживания сырья, приводит также к разрушению растительных структур , что повышает экстракцию биологически активных веществ. Для извлечения труднорастворимых веществ из твердой фазы использовался экстрактор Сокслета. Методика с ультразвуковой обработкой и, особенно, с предварительным замораживанием-размораживанием сырья показала наиболее высокие результаты извлеченных полифенолов и флавоноидов, что составляет соответственно 24,5 та 67,2 мг/г сухого сырья. en
dc.description.abstract The work is dedicated to the study of biologically active substances in extracts of Polygonum Aviculare. The quantitative composition of polyphenolic substances in terms of gallic acid and flavonoids in terms of rutin was calculated, depending on the conditions of extraction. It was found that the method of conventional maceration is ineffective, since the extraction of extractive substances is mainly due to molecular diffusion. Also processed on an ultrasonic disintegrator. This leads to the destruction of the structure of plant tissues and an increase in the access of the solvent to plant cells. The method of gradual freezing and defrosting of raw materials was used, which leads to the destruction of plant structures, which increases the extraction of biologically active substances. To extract sparingly soluble substances from the solid phase, Soxhlet extractor was used. The technique with ultrasonic treatment and pre-frozen-defrosting showed the highest results of the extracted polyphenols and flavonoids (24,5 end 67,2 mg/g). en
dc.language.iso uk en
dc.publisher ОНПУ en
dc.subject Polygonum Aviculare en
dc.subject поліфеноли en
dc.subject флавоноїди en
dc.subject мацерація en
dc.subject ультразвук en
dc.subject сокслет en
dc.subject Polygonum Aviculare en
dc.subject полифенолы en
dc.subject флавоноиды en
dc.subject мацерация en
dc.subject ультразвук en
dc.subject сокслет en
dc.subject Polygonum Aviculare en
dc.subject polyphenols en
dc.subject flavonoids en
dc.subject maceration en
dc.subject ultrasonic en
dc.subject soxhlet en
dc.title Вміст поліфенольних сполук та флавоноїдів в екстрактах Polygonum Aviculare залежно від умов екстракції en
dc.title.alternative Содержание полифенольных соединений и флавоноидов в экстрактах Polygonum Aviculare, в зависимости от условий экстракции en
dc.title.alternative Content of polyphenolic compounds and flavonoids in Polygonum Aviculare extracts depending on extraction conditions en
dc.type Conference proceedings en
opu.kafedra Кафедра органічних и фармацевтичних технологій uk
opu.citation.journal Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі en
opu.citation.firstpage 13 en
opu.citation.lastpage 17 en
opu.citation.conference Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі en
opu.citation.issue 54 en
opu.conference.dates 13-17 травня 2019 р. en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию