eONPUIR

Маркетингова оцінка конкурентоспроможності туристичних послуг

Показать сокращенную информацию

dc.contributor.author Захарченко, В.І.
dc.contributor.author Ковтуненко, Д.Ю.
dc.contributor.author Чічкан, О.С.
dc.date.accessioned 2019-12-17T07:46:20Z
dc.date.available 2019-12-17T07:46:20Z
dc.date.issued 2018
dc.identifier.citation Захарченко, В. І. Маркетингова оцінка конкурентоспроможності туристичних послуг / В. І. Захарченко, Д. Ю. Ковтуненко, О. С. Чічкан // Економ. журн. Одес. політехн. ун-ту = Economic journal Odessa polytechnic university. – Одеса, 2018. – № 1 (3). – С. 60-67. uk
dc.identifier.issn 2226-2172
dc.identifier.uri https://economics.opu.ua/ejopu/2018/No2/60.pdf
dc.identifier.uri http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9923
dc.description.abstract В статті запропоновано методику маркетингової оцінки конкурентоспроможності послуг підприємства туризму. Ця методика базується на використанні методів експертного опитування і вагових коефіцієнтів. Важливим критерієм цієї методики оцінки є те, що вона направлена на збір та аналіз критеріїв споживачів. Розглянувши ці критерії та побажання клієнтів, можливо досягти підвищення конкурентоспроможності послуг підприємства туризму та покращити свої позиції на цьому ринку. Обрана методика включає п’ять етапів, кожен з яких містить в собі комплекс процедур, що направлені на визначення критеріїв, за якими можливо підняти конкурентоспроможність не тільки послуг, а й підприємств в цілому. Враховуючи точку зору споживачів і якість маркетингової діяльності туристичного підприємства, є великі можливості для розвитку. en
dc.description.abstract The article proposes a methodology for marketing assessment of the competitiveness of tourism tourism services. This methodology is based on the use of expert survey methods and weighting factors. An important criterion for this method of evaluation is that it is aimed at collecting and analyzing consumer criteria. Having considered these criteria and wishes of the clients it is possible to achieve the increase of competitiveness of the services of the enterprise of tourism and to improve its position in this market. The chosen method involves five stages, each containing a set of procedures aimed at determining the criteria by which it is possible to raise the competitiveness of not only services but also of enterprises as a whole. Taking into account the point of view of consumers and the quality of marketing activities of a tourist enterprise, there are great opportunities for development. en
dc.language.iso en en
dc.publisher ОДЕСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ПОЛІТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ en
dc.subject підприємство en
dc.subject туризм en
dc.subject послуга en
dc.subject конкурентоспроможність en
dc.subject оцінка en
dc.subject критерії en
dc.subject експерт en
dc.subject фактор en
dc.subject споживач en
dc.title Маркетингова оцінка конкурентоспроможності туристичних послуг en
dc.title.alternative Marketing assessment of tourism services’ competitiveness en
dc.type Article en
opu.kafedra Кафедра обліку, аналізу і аудиту uk
opu.citation.journal Економічний журнал Одеського політехнічного університету en
opu.citation.firstpage 60 en
opu.citation.lastpage 67 en
opu.citation.issue № 2 (4) en
opu.staff.id nvzakharchenko777@gmail.com en
opu.staff.id k.v.kovtunenko@mzeid.in en
opu.staff.id chichckan.1995@gmail.com en


Файлы, содержащиеся в элементе

Этот элемент содержится в следующих коллекциях

Показать сокращенную информацию