Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/10149
Название: Дослідження регулятора концентрації рідкого поглинача енергоблоку АЕС
Авторы: Беглов, Константин Вячеславович
Волошкіна, Ольга А
Плахотнюк, Алесандр А
Ключевые слова: Концентрація борної кислоти
аср
регулятор
Дата публикации: 2015
Издательство: Одеська національна академія харчових технологій
Библиографическое описание: Беглов, К. В. Дослідження регулятора концентрації рідкого поглинача енергоблоку АEC / К. В. Беглов, О. О. Волошкіна, О. А. Плахотнюк // Автоматизація технолог. і бізнес-процесів. - 2015. - Т. 7, вип. 4. - С. 18-24.
Краткий осмотр (реферат): Дослідження регулятора концентрації рідкого поглинача енергоблоку АЕС. У теперішній час актуальним завданням є управління енергоблоком АЕС в маневреному режимі. При маневруванні потужність енергоблоку можна змінювати за допомогою зміни концентрації ізотопу бору 10В в теплоносії першого контуру. Ізотоп бору 10В є поглиначем нейтронів. Найбільш зручним способом зміни концентрації бору є зміна концентрації борної кислоти. В даному випадку борна кислота виконує роль рідкого поглинача нейтронів, що дозволяє безперервно управляти процесом поділу ядерного палива. Особливістю першого контуру з погляду управління концентрацією рідким поглиначем є різні статичні й динамічні характеристики при введенні і виведенні борної кислоти, тобто при нанесенні керуючого впливу з різними знаками. Таким чином, виникає задача синтезу регулятора концентрації борної кислоти для нелінійного об'єкта. У роботі наводиться обґрунтування структури та параметрів регулятора потужності енергоблоку при регулюванні за допомогою рідкого поглинача. У процесі розрахунків було визначено, що оптимальним є регулятор з ПІ-законом управління, який налаштований на об’єкт з мінімальним коефіцієнтом передачі та максимальною постійною часу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/10149
Располагается в коллекциях:Статті каф. АТП

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Articles.pdf80.73 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.