Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/10325
Название: Постать Якова Головацького в науково-культурному житті галичини першої половини ХІХ століття
Авторы: Циганик, Мирослава
Ключевые слова: національна культура, фольклор, літературознавство, театральне життя, аматорський колектив, політичний світогляд.
Дата публикации: Дек-2019
Издательство: ОНПУ
Библиографическое описание: Циганик, М. Постать Якова Головацького в науково-культурному житті галичини першої половини ХІХ століття / М. Циганик // Філософія та гуманізм. – 2019. – № 10. – С. 64–71.
Краткий осмотр (реферат): В статті розглянуто постать Я. Головацького в науково-культурному житті Галичини першої половини ХІХ ст. Закцентовано на його внеску в налагодженні міжнародних взаємин між інтелігенцією Західної України та слов’янським світом в епоху формування романтичної парадигми світосприйняття та національного відродження. Окреслено значимість Я. Головацького у формування української фольклористики, літературознавства та мовознавства. Окремо наголошено на участі Я. Головацького в формуванні першого аматорського театрального колективу в Коломиї та його спорадичні зацікавлення театральним мистецтвом.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/10325
Располагается в коллекциях:Філософія та гуманізм. Випуск 10

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
циганик.pdf207.41 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.