Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11279
Название: Підвищення рівня автоматизації блоку очищення установки розділення повітря
Другие названия: Increased automation of cleaning unit air separation unit
Авторы: Червоненко, Петро Петрович
Червоненко, Петр Петрович
Chervonenko, Petro
Болтьонков, Віктор Олексійович
Болтенков, Виктор Алексеевич
Boltenkov, Victor
Ключевые слова: Автоматизація блоку очищення
адсорбер
установка розділення повітря середнього тиску
управляючий обчислювальний комплекс
Automation unit cleaning
adsorber
installation of air separation medium pressure
managing computer system
Дата публикации: 2016
Издательство: Одеса: [б. в.]
Библиографическое описание: Червоненко, П. П. Підвищення рівня автоматизації блоку очищення установки розділення повітря / П. П. Червоненко, В. А. Болтенков // Автоматизація технолог. і бізнес-процесів = Аutomation of technological and business processes. - 2016. - Vol. 8, Iss. 1. - С. 28-32.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглянуто автоматизація блоку очищення установок розділення повітря середнього тиску, яким враховуючи сучасні вимоги ринку, необхідно підвищити рівень автоматизації. Проведено аналіз існуючих вимог до установок середнього тиску. Поставлена мета роботи – розробка інформаційної технології для підвищення рівня автоматизації блоку очищення установки розділення повітря. Для досягнення поставленої мети необхідно було проаналізувати технологічний процес блоку очищення. Обґрунтовано необхідність вибору дворівневої системи автоматизації. Нижній рівень являє локальну система управління і контролю, а верхній – управляючий обчислювальний комплекс як робочу станцію на базі персонального комп'ютера. Розглянуто локальну систему управління та контролю, яка складається з блоку вимірювальних засобів, засобів регулювання та системи управління і контролю нижнього рівня. Приведено опис обладнання, що було використано для автоматизації блоку очищення. Розроблено програмне забезпечення робочої станції, що представлено графічним інтерфейсом користувача та управляючою програмою. Приведено опис алгоритмів керування блоком очищення, що підтримує роботу системи у трьох основних режимах, та дозволяє автоматично переходити між ними. Розробка і впровадження автоматичної системи управління роботою блоку очищення установки розділення повітря середнього тиску дозволило підвищити безпеку та ефективність роботи установки в цілому.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://nbuv.gov.ua/UJRN/avtib_2016_8_1_6
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11279
ISSN: 2312-3125
2312-931X
Располагается в коллекциях:Статті каф. ІС

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
avtib_2016_8_1_6.pdf1.69 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.