Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/12016
Название: Геоаномальні зони і біота
Авторы: Шалімов, Микола Олексійович
Шалимов, Николай Алексеевич
Shalimov, Mykola
Ключевые слова: Геоактивні зони
Біологічні аномалії Землі
Функціонування енергетично-силової структури Землі
Геофізичні та геоенергоаномальні резонанси літосфери планети
Формування інформаційно-енергетичних субстанцій геоїду
Космічні фактори кліматичних «аномалій» Землі
Кліматичні осциляції мирового океану
Кліматичні «зрушення» гео-та екосистем - тривожна тема сучасності
Етологія та флуктуація територій нез'ясованих явищ – геоаномальних зон
Прикладні технологічні аспекти вивчення геоактивних зон
Дата публикации: 2021
Издательство: Одеса, ОП
Библиографическое описание: Шалімов, М. О. Геоаномальні зони і біота : навч.-метод. вид. для студентів еколог. спец. вищ. навч. закл. / М. О. Шалімов ; Держ. ун-т "Одес. політехніка". – Одеса, 2021. – 216 с. : рис.
Краткий осмотр (реферат): У навчально-методичному виданні розглянути геоактивні кліматично-аномальні зони та явища природного та антропогенного середовища. Здійснена спроба системного аналізу та рішення сучасних геоекологічних проблем. Запропонован новий погляд на природу геоактивних процесів середовища. Автор оставляє за собою выбір аспектів, полноту їх висловлювання, особисте розуміння сімбіозу їснуючих наукових напрямів у сучасної геоекології й перспективи їх розвитку. В першу чергу автор спробував відобразити загальні положення та концепції, які, безумовно, є базовими і в цілому толерантно сприймаються вченими. Нові проблеми й напрямки представлені у загальних рисах, але, безумовно, заслуговують особливої уваги. При підготовці видання були використовани власні матеріали досліджень геоактивних зон Причорноморського регіону. Автором запропонован новий підхід у геоекології щодо вивчення механізму переміщення речовини у енергетично-силової системі «Земля – їжак – середовище». Уточнена наукова інформація, яка дозволить соціуму зрозуміти процеси, які здійснюються у природі та розробити концепції сучасного розвитку геоекосистеми. Науково-методична інформація будє корисної при оцінці впливу кліматичних змін на місцевому та регіональному рівні з метою кращого розуміння етології соціально-економічних, екологічних та медицинських сегментів життя людини. Для широкого колу читачів: викладачів, аспірантів й студентів-екологів, спеціалистів державних екологічних та медичних установ, викладачів, представників місцевої влади, а також осіб, які виявляють зацікавленість до сучасної екологічної науки.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/12016
Располагается в коллекциях:Підручники, навчальні посібники каф. ЕБГ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
NP-Shalimov.docx9.27 MBMicrosoft Word XMLПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.