Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13113
Название: Взаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання
Авторы: Гугнін, Володимир Павлович
Оборський, Геннадій Олександрович
Голобородько, Ганна Михайлівна
Перпері, Людмила Михайлівна
Швагірев, Павло Анатолійович 
Дата публикации: 2022
Издательство: Одеса : "Одеська політехніка"
Библиографическое описание: Взаємозамінність, стандартизація і технічні вимірювання. Конспект лекцій для бакалаврів спеціальностей: 131 – «Прикладна механіка», 133 – «Машинобудування», 163 – «Біомедична інженерія» / Склали: В.П. Гугнін, Г.О. Оборський, Г.М. Голобородько, Л.М. Перпері, П.А. Швагірев. – Одеса : "Одеська політехніка", 2022. – 141 с.
Краткий осмотр (реферат): Викладено основи стандартизації в областях взаємозамінності і технічних вимірювань, розглянуті одиниці фізичних величин, державна система стандартизації, принципи побудови стандартів, стандартизація в області якості продукції, основні поняття взаємозамінності, системи допусків і посадок на гладкі циліндричні з'єднання, нормування похибок форми і розташування поверхонь, параметри шорсткості поверхні, нарізні з'єднання, шліцьові та шпонкові з'єднання, зубчасті передачі, розрахунок розмірних ланцюгів. Наведені приклади проставлення позначень допусків основних видів з'єднань на кресленнях. Наведені приклади виконання основних розрахунків. Зміст навчального посібника розбито, крім розділів і підрозділів, на лекції. Обсяг кожної лекції обраний виходячи з умови забезпечення максимального полегшення засвоєння матеріалу. Кожна лекція закінчується набором питань для самоперевірки. Навчальний посібник містить короткий виклад дисципліни «Взаємозамінність, стандартизація та технічні вимірювання» і призначений для студентів бакалаврів спеціальності – 131-«Прикладна механіка» очної та заочної форм навчання, а так само може бути використаний студентами спеціальності – 152 «Метрологія та інформаційно-вимірювальна техніка» які вивчають дисципліну «Основи взаємозамінності». У посібник не включені питання методів вимірювання та опису приладів які їх реалізують, вони розглянуті в курсі лабораторних робіт. Навчальний посібник корисно використовувати для засвоєння відповідних теоретичних питань, винесених в розділи курсової роботи. У навчальному посібнику не внесені питання використання комп’ютерів, які розглядаються під час практичних занять з дисципліни.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13113
Располагается в коллекциях:Підручники, навчальні посібники каф. ЦТІ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
ВСТВ_2022_укр фінальна версія.pdf10.26 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть
Витяг інститут посібник.pdf64.45 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.