Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13699
Название: Матеріали мембран термочутливих ліпосом для контрольованої доставки та вивільнення протипухлинних препаратів
Авторы: Нечипоренко, Марія
Nechyporenko, Mariia
Просвєтова, Анна
Prosvietova, Anna
Ключевые слова: термочутлива ліпосома
біоматеріали
система доставки ліків
наномедицина
гіпертермія
Дата публикации: 2023
Издательство: Odessа Polytechnic National University
Библиографическое описание: Нечипоренко, М. Матеріали мембран термочутливих ліпосом для контрольованої доставки та вивільнення протипухлинних препаратів / М. Нечипоренко, А. Просвєтова // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали ІІ Міжнарод. наук.-техн. конф., м. Одеса, 17−19 трав. 2023 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2023. – С. 47–52.
Краткий осмотр (реферат): Ліпосоми є одними із найпоширеніших наносистем доставки протипухлинних препаратів, адже збільшують їх ефективність та зменшують шкідливий вплив на організм, а здатність реагувати на зміни температури може зробити інкапсульований в них препарат більш біодоступним, його дію ще більш локалізованою та легше контрольованою. Матеріали мембран ліпосом мають чи не найважливішу роль у забезпеченні термочутливості цих нанокомплексів, тож у цій роботі було розглянуто основні з них, описано вплив, який вони вчиняють на такі властивості ліпосом, як період напіврозпаду, стабільність, швидкість захоплення ретикулоендотеліальною системою, швидкість, повнота та легкість вивільнення препарату тощо, а також показано, як проблеми функціональності наночастинок можуть вирішуватися зміною їх хімічного складу. Робота проводилась на основі аналізу вітчизняних та зарубіжних наукових праць, у яких наведенні дослідження щодо тенденцій, сучасного стану та перспектив застосування термочутливих ліпосом у терапії раку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13699
Располагается в коллекциях:MODERN TECHNOLOGIES OF BIOMEDICAL ENGINEERING = СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стр 47-52.pdf323.02 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.