Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13783
Название: Розробка адаптера з оптичним конектором SMA-905 під світловоди з іншими типами оптичних конекторів
Авторы: Комарова, Ольга
Komarova, Olha
Павлов, Сергій
Рavlov, Serhii
Терещенко, Микола
Tereshchenko, Mykola
Рева, Анна
Reva, Anna
Ключевые слова: світловод
лазер
lika-surgeon
лазер хірургічний
оптичний конектор
оптичний роз’єм
SMA-905
волоконно-оптичний світловод
Дата публикации: 2023
Издательство: Національний університет «Одеська політехніка»
Библиографическое описание: Розробка адаптера з оптичним конектором SMA-905 під світловоди з іншими типами оптичних конекторів / О. Комарова, С. Павлов, М. Терещенко, А. Рева // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали ІІ Міжнарод. наук.-техн. конф., м. Одеса, 17−19 трав. 2023 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2023. – С. 137–139.
Краткий осмотр (реферат): На сьогоднішній день на медичному ринку представлено велику кількість різноманітних лазерних систем з уніфікованими та домінуючими вихідними оптичними роз’ємами SMA-905, проте зустрічається лазерна апаратура та світловодний інструментарій з іншими типами оптичних роз’ємів/конекторів. Активне зростання попиту на медичні лазерні технології для наукових досліджень у галузі життя, медичної практики для діагностики, моніторингу, терапії та хірургії, а також враховуючі економічну доцільність та рентабельність при вирішенні поліфункціональних задач, які ставлять перед собою спеціалісти в медичних закладах, виникає необхідність використання лазерної апаратури та світловодного інструментарію з різними типами оптичних конекторів. Розроблено адаптер з оптичним конектором SMA-905 з мінімальною масою та мінімальними габаритами для підключення світловода «Biolitec» з оригінальним конектором до лазера хірургічного діодного «Lika-surgeon+» з вихідним оптичним роз’ємом SMA-905. Отримано технічне рішення, яке дозволяє диверсифікувати використання різнотипних світловодів під апаратуру, яка відрізняється за певним конструктивним та/або оптичним виконанням. Дане технічне рішення можна використовувати не тільки в апаратурі, яка має вихідний оптичний роз’єм SMA-905, його можна адаптувати під апаратуру з іншими типами оптичних роз’ємів за рахунок виконання адаптерів в інших співвідношеннях вхідних та вихідних роз’ємів.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13783
Располагается в коллекциях:MODERN TECHNOLOGIES OF BIOMEDICAL ENGINEERING = СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стр 137-139.pdf282.76 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.