Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13848
Название: Метод КТ при дегенеративно-дистрофічному процесі шийного відділу хребта у ссавців
Авторы: Чеботарьова, Ганна Михайлівна
Chebotarova, Hanna
Андреєва, Тамара
Andreieva, Tamara
Стоянов, Олександр
Stoianov, Oleksandr
Манічева, Наталя Віталіївна
Manicheva, Natalia
Чигринський, Максим
Chyhrynskyi, Maksym
Кокідько, Людмила Анатоліївна
Kokidko, Lyudmyla
Коренєва, Жанна
Korenieva, Zhanna
Ключевые слова: шийний відділ хребта
ссавці
дегенеративно-дистрофічні зміни
Дата публикации: 2023
Издательство: Національний університет «Одеська політехніка»
Библиографическое описание: Метод КТ при дегенеративно-дистрофічному процесі шийного відділу хребта у ссавців / Г. Чеботарьова, Т. Андреєва, О. Стоянов, Н. Манічева, М. Чигринський, Л. Кокідько, Ж. Коренєва // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали ІІ Міжнарод. наук.-техн. конф., м. Одеса, 17−19 трав. 2023 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2023. – С. 251–252.
Краткий осмотр (реферат): Актуальність питання дорсопатії полягає в чисельності морфологічних форм та надзвичайно високій поширеності в популяції. Так, за оглядом 2015 р., шийний біль тривалістю ≤3 міс у світі відмічають у 1 млн осіб. У 83 з 100 тис. виявляють клінічні ознаки шийної радикулопатії, а у 4 зі 100 тис. – ознаки мієліту. Дегенеративні прогресуючі зміни в шийному хребті розвиваються найчастіше у віці 40...60 років [1]. Враховуючи множинність та різноманітність симптоматики, що пов’язані із патологією в ШВХ з ускладненнями міжхребцевого остеохондрозу та набуттям стенозів, компресією спинного мозку та корінців, гангліїв, розвитком симптомів мієлопатії із відповідною клінічною симптоматикою. Накопичення клітин старіючого диска в дегенеративному міжхребцевому диску (МХД) свідчить про згубну роль старіння клітин у патогенезі дегенерації МХД [2]. Застосування індексу Торг-Павлова в КТ діагностиці може мати важливе клінічне значення для діагностики, лікування та прогностичних даних у всіх ссавців, більшості великих порід собак та майже не зустрічалися у котів та дрібних порід, що ймовірно, пов’язано із наявністю анатомо- фізіологічних особливостей будови хребетного каналу. Загально відомо, що із спинного мозку ШВХ на рівні С4-С7 виходять корінці та нерви, що приймають участь в іннервації серця, структур шиї.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/13848
Располагается в коллекциях:MODERN TECHNOLOGIES OF BIOMEDICAL ENGINEERING = СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
стр 251-252.pdf224.81 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.