Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14059
Название: Випаровування малих мас води при їх обертанні в області стоячих хвиль мікрохвильового випромінювання
Другие названия: Water small masses evaporation during rotation in microwave radiation standing waves field
Авторы: Солоненко, Людмила Ігорівна
Солоненко, Людмила Игоревна
Solonenko, Lyudmila
Реп’ях, С. І.
Узлов, К. І.
Ключевые слова: наважка
вода
випаровування
мікрохвильове випромінювання
мікрохвильова піч
паро-мікрохвильове затвердіння
Дата публикации: 2021
Издательство: Національна металургійна академія України
Библиографическое описание: Солоненко, Л. І. Випаровування малих мас води при їх обертанні в області стоячих хвиль мікрохвильового випромінювання / Л. І. Солоненко, С. І. Реп’ях, К. І. Узлов // Металур. та гірничоруд. пром-сть. - 2021. - № 1. - С. 57-67.
Краткий осмотр (реферат): Мета роботи – дослідити швидкість нагріву та випаровування води з одиночних та парних наважок води масою до 600 г в залежності від їх числа, маси та розміщення на обертовому столі мікрохвильової печі. Методика. Визначення впливу маси, кількості і місця положення наважок води на тривалість її випаровування проводили з використанням картонних стаканів, які встановлювали у центрі та рівновіддалено від центру обертання робочого столу мікрохвильової печі. Зміну маси наважок під час їх обробки мікрохвильовим випромінюванням проводили шляхом їх зважування через кожні 1...4 хв обробки. Обробку наважок мікрохвильовим випромінюванням проводили в печі з об'ємом робочої камери 32 літри, з номінальною потужністю магнетрону 900 Вт, частотою мікрохвильового випромінювання 2,45 ГГц. Результати. Встановлено, що для реалізації процесу структурування піщано-рідкоскляних сумішей за способом паро-мікрохвильового затвердіння використання наважок води (водяних зарядів) в резонаторі мікрохвильової печі більше 3 г недоцільно. Це зумовлено тим, що подальше збільшення маси наважок призводить до збільшення тривалості нагрівання та випаровування води з неї. При збільшенні маси води у наважок, що розташовані у центрі обертового столу, тривалість її випаровування мало залежить від маси наважок, розташованих на краю обертового столу. При цьому тривалість нагріву і випаровування води з парних наважок малої маси, розташованих як у центрі, так і на краю, зростає зі збільшенням їх маси. Наукова новизна. Вперше досліджено та встановлено час тривалості нагрівання та випаровування малих парних наважок води, розташованих на краю і в центрі обертового столу мікрохвильової печі, від їх вихідної маси. Практична цінність. Отримані дані будуть корисні для розробки технології структурування формувальних та стрижневих піщано-рідкоскляних сумішей за способом паро-мікрохвильового затвердіння
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14059
ISSN: 0546-5749
Располагается в коллекциях:Статті каф. УСБЖД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
18_fahova.pdf709.6 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.