Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14065
Название: Деякі особливості процесу структурування піщано-рідкоскляної суміші у паро-мікрохвильовому середовищі
Другие названия: Some features of strucruring process of a sand-liquid-glass mixture in a steam-microwave medium
Авторы: Solonenko, Lyudmila
Солоненко, Людмила Игоревна
Солоненко, Людмила Ігорівна
Ключевые слова: пісок
паро-мікрохвильове затвердіння
рідке скло
суміш
вода
форма
оснащення
міцність,
Дата публикации: 2022
Издательство: Фізико-технологічний інститут металів та сплавів НАН України
Библиографическое описание: Солоненко, Л. І. Деякі особливості процесу структурування піщано-рідкоскляної суміші у паро-мікрохвильовому середовищі / Л. І. Солоненко // Процеси лиття. - 2022. - № 1. - С. 57-66.
Краткий осмотр (реферат): Надано результати досліджень впливу маси рідкого скла, яку витрачено на плакування кварцового піску, маси води у водяних зарядах та місця їх розташування в робочому просторі модельно-стрижневого оснащення на міцність піщано-рідкоскляної суміші, яку структурували за способом паро-мікрохвильового затвердіння. В роботі використовували прісну воду технічної чистоти, натрієве рідке скло з питомою щільністю ρРС = 1,42 г/см3 і силікатним модулем МSiO2 = 2,9, кварцовий пісок із середнім розміром часток 0,23 мм і з масовим вмістом глини до 0,1 %. Кварцовий пісок плакували рідким склом, шляхом його механічного перемішування з рідким склом та сушінням на повітрі до сипучого стану. Структурування піщано-рідкоскляної суміші проводили за способом паро-мікрохвильового затвердіння у мікрохвильовій печі з потужністю магнетрона 700 Вт та частотою 2,45 ГГц. Встановлено, що підвищенню міцності ливарних форм і стрижнів, що виготовляють за способом паро-мікрохвильового затвердіння, сприяє як збільшення маси рідкого скла, використаного для плакування кварцового піску, так і маси води в водяному заряді. З метою забезпечення рівномірності міцності по тілу ливарних форм і стрижнів, водяний заряд слід розташовувати переважно в нижніх і тупикових частинах використовуваного оснащення з урахуванням напрямку руху водяної пари по відношенню до місць її виходу з суміші при її структуруванні.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14065
ISSN: 0235-5884
Располагается в коллекциях:Статті каф. УСБЖД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
29_fahova.pdf661.36 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.