Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14384
Название: Процес фіброзу серцевого м’яза як наслідок перенесеного інфаркту міокарда
Авторы: Беспалова, Олена
Гордієнко, Ксенія
Ключевые слова: серцевий м’яз
міокард
кардіоміоцит
регенерація
фібробласти
фіброз
міофібробласти
інфаркт міокарда
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Беспалова, О. Процес фіброзу серцевого м’яза як наслідок перенесеного інфаркту міокарда / О. Беспалова, К. Гордієнко // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали ІІІ Міжнарод. наук.-техн. конф., м. Одеса, 08−10 трав. 2024 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2024. – С. 36-38.
Краткий осмотр (реферат): В даній роботі було розглянуто проблему регенерації серцевого м’яза в людей, які перенесли інфаркт міокарда. Після даного захворювання на місці безпосереднього ураження утворюється фіброз. Цей стан негативно впливає на функцію серця та може спричинити розвиток серцевої недостатності. Метою дослідження є аналіз процесів, які лежать в основі формування фіброзу адже, розуміння цих механізмів може сприяти розробці нових методів лікування та попередження серцевих захворювань і їх ускладнень. Для досягнення мети було проведено огляд наукової і медичної літератури. Було виявлено, що в основі фібротичного процесу лежить активація клітин фібробластів. Вони заміщують некротичні кардіоміоцити, але не виконують функцію скорочення.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14384
Располагается в коллекциях:MODERN TECHNOLOGIES OF BIOMEDICAL ENGINEERING = СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
+4_1 Секция І 2024_09 Гордієнко Беспалова.pdf243.04 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.