Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14474
Название: Актуальні методи візуалізації в медицині при больову синдромі
Авторы: Чеботарьова, Ганна
Андреєва, Тамара
Стоянов, Олександр
Кокідько, Людміла
Чигринський, Максим
Ключевые слова: діагностичне обладнання
лікувально-профілактична апаратура
больовий синдром
біомедична інженерія
реабілітація
Дата публикации: 2024
Библиографическое описание: Чеботарьова Г. Актуальні методи візуалізації в медицині при больову синдромі / Г. Чеботарьова, Т. Андреєва, О. Стоянов, Л. Кокідько, М. Чигринський // Сучасні технології біомед. інженерії = Modern technologies of biomedical engineering : матеріали ІІІ Міжнарод. наук.-техн. конф., м. Одеса, 08−10 трав. 2024 р. / Нац. ун-т «Одес. політехніка». – Одеса, 2024. – С. 186-187.
Краткий осмотр (реферат): Біль є захисним механізмом, який «сповіщає» організм про розлад чи порушення нормального функціонування. Класифікація больового синдрому можна класифікувати на гострий, підгострий і хронічний. Гострий больовий синдром потребує невідкладних дій від лікаря. Важливою медичною і економічною задачею є не допустити, за можливості хронізації процесу та інвалідізації пацієнта. широкий спектр альтернативних анальгетичних стратегій збільшує ризик поліфармакотерапіі, а терапія хронічного больового синдрому у пацієнтів з множинними хронічними станами може бути складною. Найбільш надійними та загальноприйнятими в світовій практиці інструментами оцінки якісних і кількісних характеристик болю вважають візуально-аналогові шкали або опитувальники, які заповнюють самі пацієнти. Розуміння болю включає своєрідне відчуття болю та реакцію на больове відчуття (Кукушкин М.Л., Хитров Н.К., 2004). Пошук вченими метода об’єктивної медичної візуалізації почалася ще в XVII столітті. Корифеєм та першовідкривачем вважається Вільгельм Конрад Рентген, німецький інженер. Так, у 1901 році Рентген був удостоєний першої Нобелівської премії з фізики за роботу в цій галузі.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14474
Располагается в коллекциях:MODERN TECHNOLOGIES OF BIOMEDICAL ENGINEERING = СУЧАСНІ ТЕХНОЛОГІЇ БІОМЕДИЧНОЇ ІНЖЕНЕРІЇ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
+4_3 Секция III 2024_16 Чеботарьова Андреєва Стоянов Кокідько Чигринський.pdf174.79 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.