Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/15414
Полная запись метаданных
Поле DC | Значение | Язык |
---|---|---|
dc.contributor.author | Іваніченко, Лілія Михайлівна | - |
dc.date.accessioned | 2025-06-19T05:38:18Z | - |
dc.date.available | 2025-06-19T05:38:18Z | - |
dc.date.issued | 2025-05 | - |
dc.identifier.citation | Іваніченко, Л. М. Перші парові млини Одеси (к. 40-х ‒ 60-ті рр. ХІХ ст.): історія розвитку / Л. М. Іваніченко // Кочубіїв-Хаджибей-Одеса: зб. матеріалів ІІ Всеукраїнської наукової конференції з міжнародною участю, з нагоди 610-річчя першої письмової згадки про місто Кочубіїв, м. Одеса, 23 трав. - 24 трав. 2025р. - Одеса, 2025. | en |
dc.identifier.uri | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/15414 | - |
dc.description.abstract | У другій половині XIX століття борошномельна промисловість Одеси зазнала значних змін, зумовлених впровадженням парової техніки. Одеса стала одним із головних центрів капіталістичного виробництва борошна, залучаючи як іноземні, так і місцеві капітали. Важливу роль у розвитку галузі, в перші десятиліття існування місцевих парових млинів, відіграли підприємці Ж. Гом, С. Яхненко, Л. Інбер, А. Бродський, Е. Вейнштейн, С. Гурович та інші. Створені ними парові млини значно збільшили виробництво, забезпечуючи як внутрішнє споживання, так і експорт. Пересип, промисловий район Одеси, став осередком інтенсивного розвитку борошномельних підприємств, що сприяло загальному економічному зростанню міста. | en |
dc.description.abstract | In the second half of the 19th century, Odesa's flour milling industry underwent significant changes due to the introduction of steam technology. Odesa became one of the main centers of capitalist flour production, attracting both foreign and local capital. Entrepreneurs such as J. Gosme, S. Yakhnenko, L. Inber, A. Brodsky, E. Weinstein, and S. Gurovich played a crucial role in the early decades of local steam mills. The steam mills they established significantly increased production, supplying both domestic consumption and exports. Peresyp, an industrial district of Odesa, became the focal point of intensive flour milling development, contributing to the city's overall economic growth. | en |
dc.language.iso | uk | en |
dc.publisher | Національний університет "Одеська політехніка" | en |
dc.subject | Одеса | en |
dc.subject | парові млини | en |
dc.subject | борошномельна промисловість | en |
dc.subject | капіталістичне виробництво | en |
dc.subject | експорт борошна | en |
dc.subject | пекарні | en |
dc.subject | Пересип | en |
dc.subject | Ж. Гом | en |
dc.subject | Семен Яхненко | en |
dc.subject | Лазар Інбер | en |
dc.subject | Абрам Бродський | en |
dc.subject | Еммануїл Вейнштейн | en |
dc.subject | Симон Гурович | en |
dc.subject | Odesa | en |
dc.subject | steam mills | en |
dc.subject | flour milling industry | en |
dc.subject | capitalist production | en |
dc.subject | flour export | en |
dc.subject | bakeries | en |
dc.subject | Peresyp | en |
dc.subject | J. Gosme | en |
dc.subject | Semen Yakhnenko | en |
dc.subject | Lazar Inber | en |
dc.subject | Abram Brodsky | en |
dc.subject | Emmanuel Weinstein | en |
dc.subject | Simon Gurovich | en |
dc.title | Перші парові млини Одеси (к. 40-х ‒ 60-ті рр. ХІХ ст.): історія розвитку | en |
dc.type | Article | en |
opu.citation.conference | Друга Всеукраїнська наукова конференця з міжнародною участю, з нагоди 610-річчя першої письмової згадки про місто Кочубіїв | en |
opu.conference.dates | 23-24 травня 2025 року | en |
Располагается в коллекциях: | КОЧУБІЇВ — ХАДЖИБЕЙ — ОДЕСА |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
11.docx | 26.03 kB | Microsoft Word XML | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.