Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/2144
Название: Наукова та освітянська діяльність Володимира Станко
Другие названия: The scientific and educational activity by Volodymyr Stanko
Авторы: Іваніченко, Лілія Михайлівна
Ключевые слова: Станко В. Н.
палеоліт
Анетівка
Мирне
відділ археології Північно-Західного Причрномор'я Інституту археології АН України
ОНУ ім. І. І. Мечникова
мезоліт
Дата публикации: 12-Сен-2013
Издательство: Астропринт
Библиографическое описание: Іваніченко, Л. М. Наукова та освітянська діяльність Володимира Станко : автореф. дис. канд. іст. наук : 07.00.01. - Миколаїв. нац. ун-т ім. В. О. Сухомлинського. – Миколаїв : [Б.в.], 2013. – 15 с.
Краткий осмотр (реферат): Дисертація присвячена комплексному дослідженню життя, наукової та освітянської діяльності лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки, академіка Російської академії природничих наук (РАЕН), професора Володимира Никифоровича Станко. Проаналізовано історіографію питання та джерельну базу. Проведена реконструкція процесу становлення В.Н. Станко як вченого та педагога, визначено фактори, що вплинули на формування його наукових поглядів. На основі аналізу спадщини вченого та різноманітних праць інших науковців розкрито його внесок у вивчення проблем вітчизняної археології, етнології та давньої історії Південної України. Показана діяльність вченого у розбудові вищої освіти, зокрема у якості завідувача кафедри археології та етнології України та декана історичного факультету ОНУ імені І.І. Мечникова. Аргументовано, чому В.Н. Станко вважають відроджувачєм досліджень з етнології в Одесі. У дослідженні простежується процес формування власної наукової школи В.Н. Станко в Одесі та Миколаєві.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/2144
Располагается в коллекциях:Автореферати каф. ІЕУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
aref.doc189 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.