Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/3836
Название: Викладання філософії у ВНЗ
Авторы: Янушевич, Ирина Анатольевна
Янушевич, Ірина Анатоліївна
Yanushevych, Iryna
Ключевые слова: Філософія
викладання
методика
Дата публикации: Ноя-2016
Издательство: Вчена Рада ГФ ОНПУ
Библиографическое описание: Янушевич, І. А. Викладання філософії у ВНЗ / І. А. Янушевич // Філософія: Що? Як? Коли? : матеріали Міжвуз. «круглого столу», 29 листоп. 2016 р. - Одеса, 2016 - С. 16-20.
Краткий осмотр (реферат): Розуміння предмета і значення філософії постійно мінялося як залежно від історичної епохи, так і від точки зору того або іншого філософського напряму, школи, мислителя. Тому не секрет, що для студентів другого курсу у віковій категорії від 18 до 20 років у більшості випадків філософія сприймається як складний, малозрозумілий і украй відірваний від життя предмет. Сьогоднішній студент – це вчорашній школяр, і величезної різниці між тим і іншим не існує. Більшість же викладачів ВНЗ філософії починають читати свій предмет другокурсникам таким чином, нібито ті прийшли у ВНЗ не після школи, а після закінчення якого-небудь іншого ВНЗ (таке, звичайно ж, трапляється, але є швидше виключенням, ніж правилом). Таким чином, всяке бажання вивчати філософію відбивається у студента на першому ж зайнятті, а замість цього їм прищеплюється стійка неприязнь до цієї дисципліни. Зрозуміло, що так відбувається тому що у що у студента ще немає ніякої філософської культури і формувати її викладачу доводиться з нуля.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/3836
Располагается в коллекциях:Статті каф. ФМН

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Матеріали Міжвузівського Круглого Столу 2016.docВИКЛАДАННЯ ФІЛОСОФІЇ У ВНЗ45.5 kBMicrosoft WordПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.