Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/6664
Название: Старообрядці Одеси в період румунської окупації (за матеріалами періодичної преси)
Авторы: Федорова, Алла Іванівна
Федорова, Алла Ивановна
Fedorova, Alla
Ключевые слова: старообрядці
Одеса
румунська окупація
о. Авраамій (Котонков)
старообрядницький храм Покрова Пресвятої Богородиці
Дата публикации: Апр-2017
Издательство: ФОП Грінь Д.С.
Библиографическое описание: Федорова, А. І. Старообрядці Одеси в період румунської окупації (за матеріалами періодичної преси) // Південь України: етноісторич., мовний, культур. та релігійний виміри: зб. наук. пр. – Херсон: ФОП Грінь Д.С., 2017. - Вип. 6. - C. 380-387.
Краткий осмотр (реферат): Після зняття оборони Одеси 16 жовтня 1941 р. місто відразу опинилося в румунській зоні окупації, в адміністративній одиниці під назвою «Трансністрія». Нова влада задля отримання прихильності місцевого населення особливу увагу приділяла релігійній політиці, деатеїзації: відкривалися та відбудовувалися церкви, монастирі, поновлювалося викладання релігії в школі, університеті, організовувалися різноманітні лекції та бесіди на релігійну тематику, видавалася релігійна література тощо. Саме для вирішення церковно-релігійних питань у регіоні було організовано Румунську православну місію у Трансністрії, центр якої спочатку знаходився в Тирасполі, а з жовтня 1942 р. перемістився до Одеси. Інформацію про різні сторони життя міста в окупаційний період можна почерпнути з таких періодичних видань як «Молва», «Одесская газета», «Одесса».
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/6664
Располагается в коллекциях:Статті каф. ІЕУ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
staroobr_odesa_okupacia_2017.pdf2.31 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.