Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/7285
Название: Ідентичність у проблемному полі культурології
Другие названия: IDENTITY AS ISSUE IN THE FIELD OF CULTUROLOGY
Авторы: Уварова, Татьяна
Уварова, Тетяна
Uvarova, Tetiana
Ключевые слова: ідентичність, культура, культурологія, самоідентифікація
Дата публикации: 2017
Издательство: онпу
Библиографическое описание: Уварова, Т. Ідентичність у проблемному полі культурології / Т. Уварова // Філософія та гуманізм. - 2017. - Вип. 1 (5). - С. 72-77.
Краткий осмотр (реферат): Сьогодні проблематика культурології має мета-науковий, трансдисциплінарний характер, що пояснюється універсальністю культури як «духовного ефіру», який пронизує всі аспекти, грані і модуси буття людини і суспільства. Культурологія сприяє осмисленню і переосмисленню співвідношення культурних традицій та інновацій, ролі норм і цінностей, зразків і способів поведінки, дозволяє за допомогою інкультурації утримувати суспільство в рамках позитивного соціального буття. Це властивість культурологічних знань набуває особливої актуальності в ситуації сучасної антропогенної кризи, яка викликана не тільки зростанням техногенності, а й інтенсивним зростанням різноманітності культур, що виходять на історичну арену в якості самостійних суб’єктів. Осмислюючи сценарії майбутнього світового розвитку, культурологія звертається до категорії ідентичності, як базового концепту, який відбиває певні культурно-обумовленні уявлення людини про світ.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/7285
Располагается в коллекциях:Статті каф. ФМН
Випуск 5, 2017:

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
11.pdfуварова154.44 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.