Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/7340
Название: Соціальний проект майбутнього, або чи можливе втілення модерної утопії за доби постмодерну?
Авторы: Розова, Тамара Вікторівна
Розова, Тамара Викторовна
Rozova, Tamara
Ключевые слова: майбутнє
постмодерн
соціальний проект
утопія
Дата публикации: 2018
Издательство: Нац. ун-т "Одес. юрид. акад."
Библиографическое описание: Розова, Т. В. Соціальний проект майбутнього, або чи можливе втілення модерної утопії за доби постмодерну? / Т. В. Розова // Акт. проблеми філософії та соціології : наук.-практ. журн. - Одеса, 2018. - Вип. 21. - С. 91-94.
Краткий осмотр (реферат): У статті розглядається феномен утопії як соціокультурна форма освоєння майбутнього, актуалізуються прогностичні можливості соціально-філософського знання щодо проблеми майбутнього. Підкреслюється, що сутнісні цивілізаційні відмінності, основані на архетипах соціальної психології, специфіці ментальності, особливостях історико-культурного розвитку різних народів, приводили до різних форм освоєння майбутнього України та відповіді на запитання: чи можливо на основі втілення модерного утопічного проекту будувати майбутнє сучасної держави? Робиться висновок про те, що утопія як форма освоєння майбутнього доби Модерну не може бути співвіднесена з основною метою світогляду Постмодерну - реконструкцією проекту Нового часу. Ключова риса постмодерністського розуміння реальності - визнання мінливості та випадковості. Утопія як продукт епохи Модерну основана на жорсткій регламентації та модерній раціоналізації соціуму. Утопія не припускає можливість нескінченних інтерпретацій, сінгулярності соціального явища. Це статичний, жорстко регламентований, дидактичний проект мацбутнього соціального устрою.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/7340
Располагается в коллекциях:Статті каф. КФК



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.