Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8110
Название: STUDYING THE EMISSIONS FROM ENTERPRISES IN THE BREADMAKING INDUSTRY IN ORDER TO USE THEM AS ADDITIVES TO ANIMAL FEED PRODUCTS
Авторы: Zatserkliannyi, M.
Gogunskii, V.
Semenyuk, Yu.
Stolevich, T.
Zheliba, Yu.
Ключевые слова: галузь хлiбопродуктiв
ікритерiї ефективност
кормовi гранули
кормовi добавки
обладнання
фiзичнi властивостi пилу
зерновий пил
хiмiчний склад
утилiзацiя
схема
Дата публикации: 2018
Издательство: ЧП "Технолог. центр", Укр. гос. ун-т ж.-д. трансп. – Харьков: [б. и.]
Библиографическое описание: Studying the emissions from enterprises in the breadmaking industry in order to use them as additives to animal feed products / M. Zatserkliannyi, V. Gogunskii, Yu. Semenyuk, T. Stolevich, Yu. Zheliba // Вост.-Европейский журн. передовых технологий = Східно-Європейський журнал передових технологій = Eastern-Еuropean journal of enterprise technologies. - 2018. - № 4(10). - С. 29-35.
Краткий осмотр (реферат): Дослiджено концентрацiї, фiзичнi властивостi i хiмiчний склад пилу, що утворюється в обладнаннi пiдприємств галузi хлiбопродуктiв залежно вiд характеру виробництва i мiсця його утворення. Встановлено, що концентрацiя пилу змiнюється вiд 130 до 640 г/м3. Фiзичнi властивостi пилу наступнi: насипна щiльнiсть – 350–570 кг/м3, мiнеральнi речовини – 0,6–7,8 %, дисперсiя з d=50 мкм вiд 3,8 до 18, а з d=5 мкм вiд 1,7 до 6,3. Хiмiчний склад пилу, у % на суху речовину: крохмаль – (17–75), бiлок – (0,2–18), пентозани – (2,0–6,2), жир – (0,2–3,6), цукор – (1,7–58), целюлоза – (0,8–48). Отриманi результати свiдчать про те, що максимальнi значення концентрацiй пилу мають мiсце у вiддiленнях пiдготовки зерна до переробки (обладнання для обробки поверхнi зерна пiдготовчого вiддiлення млина – 640 г/м3). Мiнiмальне значення – у пiдсилосних ковеєрах елеватора – 130 г/м3. Зольнiсть змiнюється вiд 0,6 % (борошняний пил у вальцах розмельного вiддiлення млина) до 7,8 % (зерновий пил у пiдсилосних конвеєрах елеватора). Насипна щiльнiсть змiнюється вiд 350 кг/м3 у змiшувачi комбiкормового заводу до 570 кг/м3 – у пiдсилосних конвеєрах елеватора. Найбiльш дисперснi частинки утворюються у вальцах розмельного вiддiлення млина, а найменш дисперснi – у обладнаннi елеватора. Хiмiчний склад пилу, у % на суху речовину: крохмаль – (17–75), бiлок –(0,2–18), пентозани – (2,0–6,2), жир – (0,2–3,6), цукор – (1,7–58), целюлоза –(0,8–48). Хiмiчний склад представлений вуглеводами, бiлками, жирами, мiнеральними речовинами, що дає пiдстави вирiшувати питання його утилiзацiї. Отриманi даннi кориснi для вирiшення питання утилiзацiї зернового i борошняного пилу.Зерновий i борошняний пил є цiнним вторинним ресурсом, легко вiдновлювальним, дешевим i доступним джерелом сировини для кормових добавок пiсля вiдповiдної обробки. З урахуванням обсягiв, фiзичних властивостей i хiмiчного склад пилу пiдприємств галузi хлiбопродуктiв розроблено схему переробки його i рiдких вiдходiв мокрого методу пiдготовки зерна до переробки, у вуглеводно-бiлковi кормовi добавки у виглядi бiомаси до комбiкормiв. Розроблено схему переробки вiдходiв, висiвок i зернового пилу у кормовi гранули з метою кращого їх зберiгання i використання у комбiкормовому виробництвi. Ефективнiсть процесу переробки i використання вiдходiв пiдприємством галузi хлiбопродуктiв представили комплексом iнтегральних критерiїв, якi характеризують кiлькiсну та якiсну сторони цього процесу. Комплексний iнтегральний критерiй ефективностi технологiчного процесу дозволить виявляти для конкретного пiдприємства резерви для удосконалення. Iнтегральний критерiй ефективностi технологiчного процесу Кеф. повинен наближатися до його максимального значення (Кеф.→1). Чим менше його значення для даного пiдприємства, тим iснують бiльшi резерви для удосконалення процесу.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): DOI: 10.15587/1729-4061.2018.141013
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8110
Располагается в коллекциях:Статті каф. УСБЖД

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
141013-303112-1-PB.pdf490.59 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.