Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8453
Название: Тенденції розвитку ринку будівельних матеріалів в Україні
Авторы: Бавико, Олександр Євгенович
Ключевые слова: ринок будівельних матеріалів
тенденції ринку
Дата публикации: 2017
Издательство: Міжнародний унівреситет бізнесу і права
Библиографическое описание: Бавико, О. Є. Тенденції розвитку ринку будівельних матеріалів в Україні // О. Є. Бавико // Торгівля і ринок України : темат. зб. наук. пр. – 2017. – № 1 (41). – С. 41-47.
Краткий осмотр (реферат): Метою дослідження є визначення асортиментної структури, основних тенден- цій і прогноз розвитку ринку будівельних матеріалів в Україні. У дослідженні використано комплекс загальнонаукових методів: групування та аналізу статистичної інформації, порівняння отриманих значень та екстраполяції ре- зультатів на наступні періоди розвитку. Визначено асортиментну структуру ринку будівельних матеріалів в Україні. Встановлено, що обсяги будівельних робіт та ринку будівельних матеріалів безпо- середньо залежать від макроекономічної кон’юнктури. Кризовий стан української економі- ки та зменшення платоспроможності населення призвели до скорочення обсягів будівельних робіт у 2016 році на 32,6 %. Найменшим падінням обсягів відзначається сегмент житлово- го будівництва, оскільки нерухомість була і залишається засобом вкладення та збереження грошових коштів з боку населення. Обсяг ринку будівельних матеріалів має від’ємну динаміку, за останні три роки він скоротився на 25,5 %. Постійно скорочується частка будівельних матеріалів, що були вироблені українськими підприємствами. Основною причиною вказаної тенденції є низький технологічний рівень виробництва. За всіма асортиментними позиціями ринку, окрім бетонних блоків та цегли, відбувається скорочення виробництва. За збереження відміченої у 2016 році тенденції до відновлення обсягів економічної активності у сфері будів- ництва зростання платоспроможного попиту може збільшити обсяги ринку до передкризо- вих значень вже у 2018 році.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8453
ISSN: 2079-4762
Располагается в коллекциях:Статті каф. ПіТ



Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.