Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8642
Название: Втрата ідентичності - міф чи реальність
Другие названия: LOSS OF IDENTITY - MYTH OR REALITY?
Авторы: Носова, Ганна
Ключевые слова: Ідентичність, криза ідентичності, дрейф ідентичності, само
Дата публикации: Июн-2018
Издательство: ОНПУ
Библиографическое описание: Носова, Г. Втрата ідентичності - міф чи реальність / Г. Носова // Філософія та гуманізм. – 2018. – №8. – С. 45–52. – Бібліогр.: 20 назви.
Краткий осмотр (реферат): У спробах з’ясувати природу ідентичності автор доходить висновку про «вбудованість» ідентичності в реальність з якої вона виливає. Ідентичність залежна від контексту, а тому невизначена. В умовах глобалізаційних перетворень, в першу чергу всебічної віртуалізації суспільства, коли постмодерне суспільство перетворює місце в позицію, значення в пустий знак, знищує суб’єктність як таку, насаджує безмежну варіативність цінностей і таким чином заперечує нормативність, вимогу слідувати зразкам, вибирати як такі, ідентичність взагалі стає проблематичною . За таких умов все частіше звучить питання «кризи», дрейфу чи втрати ідентичності, що в соціально- практичному плані проявляється в нездатності індивідом адекватно співвідносити власний образ чи розповідь про себе з реальними подіями життя, коли індивід стає не спроможний не лише до чіткої само ідентифікації, а в решті решт, до дії.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8642
ISSN: 2518-7392
Располагается в коллекциях:Віпуск 8, 2018

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
8.pdfНосова187.25 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.