Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8643
Название: Реальність як umwelt в телесеріалі «Легіон»
Другие названия: REALITY AS AN UMWELT IN THE TV SERIES “LEGION”
Авторы: Райхерт, Костянтин
Ключевые слова: культура, людина, природа, реальність, телесеріал, Umwelt.
Дата публикации: Июн-2018
Издательство: ОНПУ
Библиографическое описание: Райхерт, К. Реальність як umwelt в телесеріалі «Легіон» / К. Райхерт // Філософія та гуманізм. – 2018. – №8. – С. 53–60. – Бібліогр.: 10 назви.
Краткий осмотр (реферат): Автори телесеріалу «Легіон», використовуючи в другій серії другого сезону телесеріалу визначення поняття «реальність», запропоноване письменником Філіпом К. Діком, і концепцію Umwelt, запропоновану біологом і філософом Якобом фон Ікскюлем, і поєднуючи їх, наштовхують на низку міркувань. Результатом комбінації визначення Філіпа К. Діка та концепції Якоба фон Ікскюля є визнання того, що суттєвою ознакою Umwelt людини є віра людини в справжність реальності, в якій ця людина існує. Сам Umwelt людини є поєднанням першої, фізичної, природи та другої природи (тобто культури), причому остання існує як фізично (в фізичних артефактах культури), так і віртуально (в людських головах). Саме ці дві природи визначають людський Umwelt, проте, якщо довіритися визначенню поняття «реальність», даному Філіпом К. Діком, справжнім реальним компонентом людського Umwelt буде лише те, що дійсно фізично існує, тому що саме це дійсне фізичне нікуди не щезає, якщо припинити в це вірити. Однак завжди залишається загроза того, що реальність може бути підробленою.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8643
ISSN: 2518-7392
Располагается в коллекциях:Віпуск 8, 2018

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
9.pdfРайхерт204.63 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.