Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8731
Название: Exergy charateristics of sugar production
Другие названия: Эксергетические характеристики сахарного производства
Ексергетичні характеристики виробництва цукру
Авторы: Никульшин Виктор Русланович
Нікульшин, Володимир Русланович
Nikulshyn, Volodymyr
Мельнік, Сергій Ігорович
Мельник, Сергей Игоревич
Мelnik, Serhii
Денисова, Алла Євсіївна
Денисова, Алла Евсеевна
Denysova, Alla
Пахолюк, Руслан Андрійович
Пахолюк, Руслан Андреевич
Pakholiuk, Ruslan
Стрельчук, Сергій Володимирович
Стрельчук, Сергей Владимирович
Strelchuk, Serhii
Никульшин, Виктор Русланович
Нікульшин, Володимир Русланович
Ключевые слова: виробництво цукру
втрати ексергії
ступінь термодинамічної досконалості
производство сахара
потери эксергии
степень термодинамического совершенства
sugar production
exergy losses
degree of thermodynamic perfection
Дата публикации: Май-2019
Издательство: ОНПУ
Библиографическое описание: Pakholyuk, R. A. Exergy charateristics of sugar production / R. A. Pakholyuk, S. V. Strelchuk ; supervisors V. R. Nikulshin, S. I. Melnik, A. E. Denisova // Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 54-ої наук. конф. молодих дослідників ОНПУ-магістрантів. - Одеса, 2019. - С. 1-3.
Pakholyuk, R. A., Strelchuk,.S. V., supervisors Nikulshin, V. R. Melnik, S. I. Denisova, A. E. (2019). Exergy charateristics of sugar production. Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 54-ої наук. конф. молодих дослідників ОНПУ-магістрантів, Одеса, 1-3.
Краткий осмотр (реферат): Була розглянута типова технологічна схема виробництва цукру продуктивністю 3000 т/добу та визначено відповідні ексергетичної характеристики. Окремо були оцінені втрати ексергії і ступеня термодинамічної досконалості для основних процесів цукрового виробництва, а саме: підготовки сировини, підігріву сиропів, випарювання, збору сиропів, фільтрації. Як показали розрахунки, для системи виробництва цукру в цілому найбільші ексергетичної втрат (понад 70%) припадають на процеси випарювання, тому цим процесам повинно бути приділено найбільшу увагу.
Была рассмотрена типовая технологическая схема производства сахара производительностью 3000 т/сутки и определены соответствующие эксергетические характеристики. Отдельно были оценены потери эксергии и степени термодинамического совершенства для основных процессов сахарного производства, а именно: подготовки сырья, подогрева сиропов, выпарки, сбора сиропов, фильтрации. Как показали расчеты, для системы производства сахара в целом наибольшие эксергетические потери (более 70 %) приходятся на процессы выпарки, поэтому этим процессам должно быть уделено наибольшее внимание.
A typical technological scheme of sugar production with a capacity of 3000 tons/day was considered and the corresponding exergy characteristics were determined. The loss of exergy and the degree of thermodynamic perfection for the typical processes of sugar production were evaluated: preparation of raw materials, heating of syrups, evaporation, collection of syrups, filtration. As calculations have shown, for the system of sugar production as a whole, the greatest exergy losses (more than 70%) fall on evaporation processes, therefore, the most attention should be paid to these processes.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8731
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій, семінарів каф. ТЗНЕ
Матеріали конференцій, семінарів каф. ТЕСЕТ
Тези доповідей 54-ої наукової конференції молодих дослідників ОНПУ-магістрантів «Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі»

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
8-1.pdf114.42 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.