Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8751
Название: Основні тенденції розвитку внутрішнього ринку електронної комерції
Другие названия: MAIN TRENDS IN THE UKARAINIAN ELECTRONIC COMMERCE INTERNAL MARKET DEVELOPMENT
Авторы: Бавико, Олександр Євгенович
Колодін, Євген
Ключевые слова: ринок
електронна комерція
Дата публикации: 2019
Издательство: Донецький нацональний університет економіки і торгівлі імені Михайла Туган-Барановського
Библиографическое описание: Бавико, О. Основні тенденції розвитку внутрішнього ринку електронної комерції в Україні / О. Бавико, Є. Колодін // Торгівля і ринок України : темат. зб. наук. пр. / Дон. нац. ун-т економіки і торгівлі ім. Михайла туган-Барановського. - Кривий Ріг, 2019. - № 1 (45). - С. 32-40.
Краткий осмотр (реферат): Метою дослідження є визначення тенденцій розвитку внутрішнього ринку елек- тронної комерції в Україні, а саме: його обсягів, змін у товарній, суб’єктній і технологічній структурах. А також визначення сегментів, що у найближчі два роки будуть характеризу- ватись найбільшими темпами зростання. Методи. У дослідженні використано комплекс загальнонаукових методів: узагальнен- ня, порівняння, побудови та аналізу динамічних рядів даних, структурно-функціонального аналізу та екстраполяції у прогнозуванні. Результати. Пришвидшений розвиток інформаційно-комунікаційних технологій зу- мовлює швидкі зміни структури та постійне оновлення організаційних форм і технологічних інструментів, що використовуються в галузі електронної комерції. Відповідні зміни мають бути об’єктом постійного моніторингу і форсайту для забезпечення своєчасної диверсифі- кації підприємницької активності та капіталу. Ринок електронної комерції в Україні має сталу тенденцію до збільшення обсягів продажів. Темп середньорічного зростання в останні чотири роки становить 36,1 %, а прогнозований обсяг ринку у 2019 р. — 88 млрд грн. Галузь електронної комерції характеризується постійним виникненням нових продуктів та по- слуг: створення та SEO-просування сайтів, розроблення мобільних додатків, контекстна реклама. Найбільші частки у продажах належать таким товарним групам: одяг та взуття; товари щоденного вжитку, техніка та електроніка. Діючі на ринку електронної комерції ритейлери відмічають збільшення обсягів продажів продуктів харчування, відповідний то- варний сегмент характеризується найбільшими темпами зростання. Найбільшими гравцями ринку електронної комерції є великі мережеві інтернет-магазини, які у 2018 р. почали ак- тивно використовувати технології маркетплейсів: Розетка, Фокстрот, Эльдорадо, Comfy, Citrus. У структурі електронних покупців постійно зростає частка користувачів смартфо- нів. Прогнозована кількість користувачів смартфонів у 2020 р. становитиме 70 % від за- гальної кількості користувачів мобільного зв’язку, або приблизно 20,3 млн осіб, що зумовлює пришвидшене зростання сегменту мобільних додатків.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8751
ISSN: 2079-4819
Располагается в коллекциях:Статті каф. ПіТ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Бавико О. стаття_Торгівля і ринок_2019_№45.pdf1.21 MBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.