Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8788
Название: Інноваційні форми фінансування створення і розвитку малого підприємництва
Другие названия: Innovative forms of financing the creation and development of small business
Авторы: Єрмак, Світлана Олександрівна
Костакова, Ліна Дмитрівна
Плотницька, Вероніка Валеріївна
Ключевые слова: мале підприємництво, джерела фінансування, краудсорсинг, краудфандинг, бізнес-ангели
small business, sources of financing, crowdsourcing, crowdfunding, business angels
Дата публикации: Июн-2017
Издательство: ФОП Лібуркіна Л.М.
Библиографическое описание: Єрмак, С. О. Інноваційні форми фінансування створення і розвитку малого підприємництва / С. О. Єрмак, Л. Д. Костакова, В. В. Плотницька // Проблеми економіки. - 2017. - № 2. - С. 264-269.
Краткий осмотр (реферат): У малому бізнесі, на відміну від великих підприємств, питання пошуку і залучення фінансових ресурсів виникає як у процесі створення, розвитку, так і в процесі поточної діяльності. Підприємства малого бізнесу відчувають досить високу потребу в залученні додаткових джерел фінансування. Метою цього дослідження є вивчення інноваційних форм фінансування створення і розвитку малих підприємств, їхніх переваг і недоліків. На сьогодні, крім традиційних способів залучення капіталу, таких як банківські кредити або публічне розміщення акцій серед зовнішніх інвесторів (IPO), існує ряд альтернативних варіантів. Серед них найбільш поширеними є гранти, міжнародні програми, кредити міжнародних банків і фінансових організацій, таких як ЄБРР (European Bank for Reconstruction and Development, англ. EBRD), МФК (International Finance Corporation, англ. IFC), НЕФКО (Nordic Environment Finance Corporation, англ. NEFCO), KfW (Kreditanstalt f?r Wiederaufbau), фандрайзинг, краудсорсинг, краудфандинг і залучення ангельських інвестицій. У статті детально досліджено два останніх шляхи фінансування: їх сутність, складові, позитивні та негативні риси, досвід застосування в Україні та світі. Дослідження показали, що краудфандинг підходить для розвитку бізнесу на ранніх стадіях, тобто для тих підприємств, яким потрібно, наприклад, завершити виготовлення прототипів і почати масове виробництво першого продукту. Бізнес-ангели можуть стати гарним вибором для підприємств, які вже мають постійну клієнтську базу та хочуть розвивати свій бізнес.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/8788
ISSN: 2222-0712
Располагается в коллекциях:Статті каф. ПіТ

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
Yermak_article_06.06.2017.pdfКраудфандинг519.99 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.