Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9102
Название: Концепція А. Тойнбі як основний етап у розвитку теорії локальних цивілізацій
Авторы: Чорна, А.М.
Ключевые слова: концепція локальних цивілізацій, історіософія, циклічність, генезис
Дата публикации: 2011
Издательство: НТУУ "КПІ"
Библиографическое описание: Чорна, А. М. Концепція А. Тойнбі як основний етап у розвитку теорії локальних цивілізацій / А. М. Чорна // Вісн. НТУУ «КПІ». Філософія. Психологія. Педагогіка. - 2011. - Вип. 3. - С. 75-79.
Краткий осмотр (реферат): Стаття присвячена аналізу філософської концепції історії А. Тойнбі як ключового етапу в розвитку теорії локальних цивілізацій. Тойнбіанське розуміння історії основане на визнанні унікальності, індивідуальності та неповторності кожного соціального утворення в історії, що складає ланцюг культурних типів – цивілізацій, для кожної з яких наявні свої характерні риси, закономірності існування, правила суспільного та особистого життя, але визначальним фактором існування цивілізацій є релігія та вищі моральні цінності. Концепція А. Тойнбі виділяє ряд закономірностей генезису цивілізацій та розкриває історію людства як системний процес. Розробка методологічної основи подальшого дослідження концепції А. Тойнбі надасть можливість її практичного застосування до історичної науки, яка потребує нових підходів щодо свого концептуального розвитку.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9102
Располагается в коллекциях:Статті каф. ПСР

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
14-filos-Chornaya.pdf429.36 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.