Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9343
Название: Analysis of existing thermal-hydraulic analysis methodologies in the framework of resource extension of reactor pressure vessels.
Другие названия: Analysis of existing thermal-hydraulic analysis methodologies in the framework of resource extension of reactor pressure vessels.
Авторы: Mazurok, Oleksandr
Kravchenko, Volodymir
Кравченко, Володимир Петрович
Кравченко, Владимир Петрович
Мазурок, Олександр Сергійович
Мазурок, Александр Сергеевич
Ключевые слова: продовження ресурсу, корпус реактора, теплогідравлічний аналіз, термоудар, методика
Дата публикации: 2018
Издательство: Pratsi ONPU
Библиографическое описание: Mazurok, O., Kravchenko, V. (2018). Analysis of existing thermal-hydraulic analysis methodologies in the framework of resource extension of reactor pressure vessels. Odes`kyi polytechnichnyi Universytet, Pratsi, 3 (56), 39-47.
Mazurok, O. Analysis of existing thermal-hydraulic analysis methodologies in the framework of resource extension of reactor pressure vessels / O. Mazurok, V. Kravchenko // Пр. Одес. політехн. ун-ту. – Одеса, 2018. – Вип. 3 (56). – С. 39–47.
Краткий осмотр (реферат): Аналіз існуючих методик теплогідравлічного аналізу в рамках робіт з продовження ресурсу корпусів реакторів. На даний момент Україна і ряд інших країн реалізують програму з продовження експлуатації АЕС у понадпроектний термін, що економічно вигідно, оскільки рівень капітальних витрат, необхідних для цього, значно нижче, ніж при будівництві нових енергоблоків. Особлива увага приділяється оцінці технічного стану та подовження експлуатації корпусу реактора, оскільки корпус є найдорожчим і найскладнішим елементом енергоблоку з точки зору виготовлення та заміни. Для даної оцінки, зокрема, для теплогідравлічного аналізу в світі застосовуються спеціальні методики. У даній роботі проаналізовано основні існуючі методики теплогідравлічного аналізу, що застосовуються в Україні та світі, з метою визначення їх актуальності по відношенню до специфіки та поточному стану енергоблоків АЕС України Намічено шляхи оптимізації теплогідравлічного аналізу, зокрема, за рахунок обґрунтованого зменшення кількості розглянутих сценаріїв. Наукова і практична цінність даної роботи полягає в тому, що виявлені дефіцити діючих методик з урахуванням практичного досвіду дозволять розробити актуальну методику, яка дасть можливість зосередитися на більш глибокому дослідженні представницьких аварійних сценаріїв і буде застосовна для теплогідравлічного аналізу АЕС України з урахуванням наявного на даний момент вітчизняного досвіду. Методологія дослідження полягає в аналізі діючих методик з відповідною оцінкою їх застосовності і актуальності для АЕС України, а також урахуванням практики виконання теплогідравлічного аналізу під час продовження ресурсу вітчизняних АЕС. Дослідження дозволило зробити висновок, що практика виконання теплогідравлічного аналізу в Україні випереджає теоретичні знання, міжнародний і вітчизняний ранній досвід. Таким чином, вітчизняні методики вимагають актуалізації або удосконалення і можуть бути застосовані в рамках робіт з продовження експлуатації енергоблоків АЕС України, для яких відповідні роботи ще не розпочаті, а також, під час продовження повторно.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9343
Располагается в коллекциях:Статті каф. АЕС

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
1556184216.pdf358.71 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.