Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9626
Название: Інноваційна сутність управління у становленні та розвитку держави і економіки
Другие названия: Инновационная сущность управления в становлении и развитии государства и экономики
The Innovative Nature of Management in the Development of the State and Economy
Авторы: Марущак, Володимир Петрович
Марущак, Владимир Петрович
Marushak, Volodimir
Дата публикации: 2013
Издательство: Харківський національний університет внутрішніх справ, 2013
Библиографическое описание: Марущак, В. П. Інноваційна сутність управління у становленні та розвитку держави і економіки / В. П. Марущак // Форум права. - Харків, 2013. - Вип. 3. - С. 357-362.
Краткий осмотр (реферат): Сучасна державна політика спрямована на суттєвий розвиток ринкової економіки. Рішення цього питання цілком лягає на державне управління, яке повинно вирішити основні напрямки економічного відродження. В цьому напрямку значний інноваційний потенціал має державне управління в економічній сфері. Його потенціал дає можливість вивести державне управління в сфері економіки на якісно новий рівень. Дослідження даної проблематики в юридичній та управлінський літературі на сьогодення практично відсутнє. Втім, проблема державного управління в сфері економіки з кожним роком стає все більш гострою та актуальною. Звідси, метою статті є розкриття змісту управління в державному управлінні та визначення потенціалу управління в регулюванні ринкової економіки. Розуміння держави як суб’єкта, що здійснює вплив на економіку, в повній мірі не може бути зрозумілим без з’ясування тієї ролі, яку відіграло управління у виникненні держави разом з економікою. На основі історико-логічного аналізу обґрунтовується можливість і необхідність державного планування ринкової економіки, показуються реальні можливості використання планування в стабілізації господарських відносин, передбачаються інноваційні види державного планування, використання яких у стані підняти на новий рівень державно-правове регулювання розвитку суспільства.
На основе историко-логического анализа обосновывается возможность и необходимость государственного планирования рыночной экономики, показываются реальные возможности использования планирования в стабилизации хозяйственных отношений, предполагаются инновационные виды государственного планирования, использование которых в состоянии поднять на новый уровень государственно-правовое регулирование развития общества.
On the basis of history-logical analysis possibility and necessity of the state planning of market economy is grounded, the real possibilities of the use of planning are shown in stabilizing of economic relations, the innovative types of the state planning, the use of which is able to heave up on a new level the public-law regulation of development of society, are assumed.
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9626
Располагается в коллекциях:Статті каф. МВП

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
FP_index.htm_2013_3_60.pdfІнноваційна сутність управління у становленні та розвитку держави і економіки312.08 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.