Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9729
Название: Досвід прочитання кінофільму «Чорна пантера»
Авторы: Райхерт, К.
Raikhert, K.
Ключевые слова: афроамериканці, ідентичність, кінофільм, комікс, утопія.
Дата публикации: Июн-2019
Издательство: ОНПУ
Библиографическое описание: Райхерт, К. Досвід прочитання кінофільму «Чорна пантера» / К. Райхерт // Філософія та гуманізм. – 2019. – Вип. 1(9). – С. 73-80.
Краткий осмотр (реферат): Кінофільм Раяна Куґлера «Чорна пантера» (2018) є посланням, що містить у собі заклик для культурної ненасильницької інтеграції чорних американців до американського суспільства. Про це свідчать дії протагоніста кінофільму Т'Чалли (Чорної пантери): відкриття таємниці Ваканди світу є символічним розкриттям автентичної сутності чорних – афроамериканці нічим не гірше ніж білі американці. Кінофільм «Чорна пантера» здійснює критику розділення американців за расовою ознакою, тому що таке розділення спричиняє ненависть і насилля. Крім того, вигадана країна Ваканда, про яку йдеться в кінофільмі, є утопією (казкою) для афроамериканців, створеною білими авторами Стеном Лі та Джеком Кірбі з метою показати, що чорношкірі без втручання білих і без руйнування традиційної культури здатні на досягнення небувалого прогресу. З огляду на це можна вважати, що кінофільм «Чорна пантера» виконує компенсаторну функцію для афроамериканців – певний «опіум для афроамериканців», який має пом’якшити становище афроамериканців у сучасному американському суспільстві. Таким чином, кінофільм «Чорна пантера» виявляється соціальною критикою американського суспільства, яке до кінця не усвідомлює ідентичність і справжність афроамериканців, без чого унеможливлюється остаточна інтеграція афроамериканців в американське суспільство, а отже, напруга між чорними та білими американцями залишається. Ключові слова:
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/9729
Располагается в коллекциях:Філософія та гуманізм. Випуск 9

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
11(73-80).pdfРайхерт201.67 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.