eONPUIR

Просмотр Інтелігенція і влада, вип. 22, 2011 по дате публикации

Просмотр Інтелігенція і влада, вип. 22, 2011 по дате публикации

Отсортировать по: Порядку: Результаты:

  • Шановська, Олена Андріївна; Шановская, Елена Андреевна; Shanovska, Olena (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті осмислюються проблеми і протиріччя у відносинах влади та інтелігенції в умовах кризи радянської політичної системи 1965-1985 рр. Наводяться факти, які свідчать про напруженому протистоянні, яке було обумовлено ...
  • Гончарук, Григорій Іванович; Гончарук, Григорий Иванович; Goncharuk, Gryhoriy (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті на конкретних прикладах з недалекого минулого міста Одеси показані зростаюче значення українського чинника і що слабшає роль шовінізму в житті міста. Нехтування українськими мовою, традиціями, культурою веде ...
  • Козаченко, Оксана Миколаївна; Козаченко, Оксана Николаевна; Kozachenko, O. N. (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    На основі архівних матеріалів і даних місцевої преси автор проаналізував національно-демократичний рух в Одеській області, яке стало однією з причин виникнення НРУ в регіоні.
  • Шипотілова, Олена Павлівна; Шипотилова, Елена Павловна; Shypotilova, Olena (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті проаналізовано та вивчено процес протистояння Миколаївської крайової організації Народного Руху України утисків з боку Комуністичної партії УРСР від дня свого народження в регіоні з 1989 р - впродовж 1990 г. Автор ...
  • Цинова, Марина Вікторівна; Циновая, Марина Викторовна; Tsinova, Maryna (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті рассмарівается один з важливих аспектів життєдіяльності української діаспори в США - вивчення системи освіти і науки, які склалися на американському континенті в другій половині ХХ століття. Саме в цей період, ...
  • Женгал, Катерина Володимирівна; Женгал, Екатерина Владимировна; Zhengal, Kateryna (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті розглянуто джерела з вивчення профспілкового руху Одеської області як складової частини всеукраїнського профспілкового руху. Виконано аналіз і класифікація представленого типу джерел.
  • Кожанов, Андрій Васильович; Кожанов, Андрей Васильевич; Kozhanov, Andriy (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті проаналізовано та вивчено процес участі Миколаївської крайової організації Народного Руху України в парламентських виборах 1998 Автор намагався об'єктивно висвітлити поставлену проблему в даній науковій статті, ...
  • Лопаков, Володимиp Сергійович; Лопаков, Владимир Сергеевич; Lopakov, Volodymyr (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    Робота присвячена висвітленню історії розвитку пенсійно-страхової справи в Україні починаючи з часів Ярослава Мудрого і до сьогоднішнього дня. Розглянуто розвиток пенсійної сфери за часів Радянського Союзу і в перші роки ...
  • Мельник, Олег Віталійович; Мельник, Олег Витальевич; Melnyk, Oleg (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У статті досліджується історія становлення та розвитку Одеських жіночих педагогічних курсів, а також питання впливу педагогічних курсів на розвиток освітніх процесів в м.Одесі (1903-1906 рр.).
  • Іваніченко, Лілія Михайлівна; Иваниченко, Лилия Михайловна; Ivanichenko, Liliya (Odessa National Polytechnic University, 2011-09)
    У даній статті описується внесок В. Н. Станко як етнолога. Саме цей видатний вчений зміг відродити етнологічної школу в Одеському університеті імені І. І. Мечникова, зокрема, направлення етнологічної болгаристики.
  • Осипов, Владислав Миколайович; Осипов, Владислав Николаевич; Osipov, Vladyslav (Odessa National Polytechnic University, 2011-10)
    У статті розглядається історіографія Голодомору 1932-1933 років на Одещині, а також історія голоду в конкретному районі.
  • Кучерук, Марина Сергіївна; Кучерук, Марина Сергеевна; Kucheruk, Marina (Odessa National Polytechnic University, 2011-10)
    У статті аналізується зовнішня політика України, а саме - європейська та євроатлантична інтеграція, показується зв'язок між внутрішньою і зовнішньою політикою держави. Показана позиція Народного Руху України.