Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс:
http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11637
Название: | Екстрагування і визначення флавоноїдів та антрацеппохідних сполук Herba Hyperici perforatаe |
Другие названия: | Экстрагирование и определение флавоноидов и антрценпроизводных соединений Herba Hyperici perforatаe Extraction and determination of flavonoids and anthrocene derivatives of Herba Hyperici perforatаe |
Авторы: | Стоянова, Тетяна Петрівна Стоянова, Татьяна Петровна Stoianova, Tatiana Присяжнюк, Костянтин Олексійович Присяжнюк, Константин Алексеевич Prysiazhniuk, Konstantin Протункевич, Ольга Олегівна Протункевич, Ольга Олеговна Protunkevych, Olga |
Ключевые слова: | трава звіробою гіперицин флавоноїди рутин антраценпохідні сполуки екстракція трава зверобоя гиперицин флавоноиды рутин антраценпроизводные соединения экстракция herb St. John's wort hypericin flavonoids anthracene derivatives extraction rutin |
Дата публикации: | 2021 |
Издательство: | Одеса: [б. в.] |
Библиографическое описание: | Стоянова, Т. П. Екстрагування і визначення флавоноїдів та антрацеппохідних сполук Herba Hyperici perforatаe / Т. П. Стоянова ; наук. керівники К. О. Присяжнюк, О. О. Протункевич // Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 56-ої наук. конф. молодих дослідників ДУОП-бакалаврів. - Одеса, 2021. - С. 99-102. |
Краткий осмотр (реферат): | Робота присвячена визначенню оптимального екстрагенту (у даному випадку – це 25%, 50%, 70% розчини етанолу та дистильована вода) та оптимального методу
екстракції (одно- та триступеневі) для максимального виділення комплексу антраценпохідних та флавоноїдів з Herba Hyperici perforatae. Було встановлено, що при одноступеневій екстракції із застосуванням в якості екстрагента 70% етилового спирту спостерігався найбільший вихід комплексу антраценпохідних сполук і флавоноїдів, ніж при триступеневій екстракції з тим же екстрагентом. Работа посвящена определению оптимального экстрагента (в данном случае - это 25%, 50%, 70% растворы этанола и дистиллированная вода) и оптимального метода экстракции (одно- и трехступенчатые) для максимального выделения комплекса антраценпроизводных и флавоноидов из Herba Hyperici perforatae. Было установлено, что при одноступенчатой экстракции с применением в качестве экстрагента 70% этилового спирта наблюдался наибольший выход комплекса антраценпроизводных соединений и флавоноидов, чем при трехступенчатой экстракции с тем же экстрагентом. The work is devoted to the determination of the optimal extractant (in this case, it are 25%, 50%, 70% ethanol solutions and distilled water) and the optimal extraction method (one- and three-stage) for maximum extraction of the anthracene derivatives and flavonoids complex from Herba Hyperici perforatae. It was found that in a single-stage extraction using 70% ethyl alcohol as an extractant, the highest yield of theanthracene derivatives and flavonoids complex was observed than in a three-stage extraction with the same extractant |
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): | http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11637 |
Располагается в коллекциях: | Матеріали конференцій, семінарів каф. фармації Тези доповідей 56-ої наукової конференції молодих дослідників ОНПУ-магістрантів «Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі» |
Файлы этого ресурса:
Файл | Описание | Размер | Формат | |
---|---|---|---|---|
99-102-Prysiazhniuk-Protunkevych-Stoianova.pdf | 133.8 kB | Adobe PDF | Просмотреть/Открыть |
Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.