Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11637
Название: Екстрагування і визначення флавоноїдів та антрацеппохідних сполук Herba Hyperici perforatаe
Другие названия: Экстрагирование и определение флавоноидов и антрценпроизводных соединений Herba Hyperici perforatаe
Extraction and determination of flavonoids and anthrocene derivatives of Herba Hyperici perforatаe
Авторы: Стоянова, Тетяна Петрівна
Стоянова, Татьяна Петровна
Stoianova, Tatiana
Присяжнюк, Костянтин Олексійович
Присяжнюк, Константин Алексеевич
Prysiazhniuk, Konstantin
Протункевич, Ольга Олегівна
Протункевич, Ольга Олеговна
Protunkevych, Olga
Ключевые слова: трава звіробою
гіперицин
флавоноїди
рутин
антраценпохідні сполуки
екстракція
трава зверобоя
гиперицин
флавоноиды
рутин
антраценпроизводные соединения
экстракция
herb St. John's wort
hypericin
flavonoids
anthracene derivatives
extraction
rutin
Дата публикации: 2021
Издательство: Одеса: [б. в.]
Библиографическое описание: Стоянова, Т. П. Екстрагування і визначення флавоноїдів та антрацеппохідних сполук Herba Hyperici perforatаe / Т. П. Стоянова ; наук. керівники К. О. Присяжнюк, О. О. Протункевич // Сучасні інформ. технології та телекомунікаційні мережі : тези доп. 56-ої наук. конф. молодих дослідників ДУОП-бакалаврів. - Одеса, 2021. - С. 99-102.
Краткий осмотр (реферат): Робота присвячена визначенню оптимального екстрагенту (у даному випадку – це 25%, 50%, 70% розчини етанолу та дистильована вода) та оптимального методу екстракції (одно- та триступеневі) для максимального виділення комплексу антраценпохідних та флавоноїдів з Herba Hyperici perforatae. Було встановлено, що при одноступеневій екстракції із застосуванням в якості екстрагента 70% етилового спирту спостерігався найбільший вихід комплексу антраценпохідних сполук і флавоноїдів, ніж при триступеневій екстракції з тим же екстрагентом.
Работа посвящена определению оптимального экстрагента (в данном случае - это 25%, 50%, 70% растворы этанола и дистиллированная вода) и оптимального метода экстракции (одно- и трехступенчатые) для максимального выделения комплекса антраценпроизводных и флавоноидов из Herba Hyperici perforatae. Было установлено, что при одноступенчатой экстракции с применением в качестве экстрагента 70% этилового спирта наблюдался наибольший выход комплекса антраценпроизводных соединений и флавоноидов, чем при трехступенчатой экстракции с тем же экстрагентом.
The work is devoted to the determination of the optimal extractant (in this case, it are 25%, 50%, 70% ethanol solutions and distilled water) and the optimal extraction method (one- and three-stage) for maximum extraction of the anthracene derivatives and flavonoids complex from Herba Hyperici perforatae. It was found that in a single-stage extraction using 70% ethyl alcohol as an extractant, the highest yield of theanthracene derivatives and flavonoids complex was observed than in a three-stage extraction with the same extractant
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/11637
Располагается в коллекциях:Матеріали конференцій, семінарів каф. фармації
Тези доповідей 56-ої наукової конференції молодих дослідників ОНПУ-магістрантів «Сучасні інформаційні технології та телекомунікаційні мережі»

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
99-102-Prysiazhniuk-Protunkevych-Stoianova.pdf133.8 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.