Пожалуйста, используйте этот идентификатор, чтобы цитировать или ссылаться на этот ресурс: http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14734
Название: Analysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraine
Другие названия: Аналіз поточної ситуації та засобів запобігання продовольчих втрат і харчових відходів в Україні.
Авторы: Filippov, V. Yu.
Sagitova, R.
Voloshchuk, L. O.
Jack, L.
Філіппов, В. Ю.
Сагітова, Р.
Волощук, Л. О.
Джек, Л.
Ключевые слова: force majeure circumstances
small businesses
agricultural production
consumption chain
economic risk
social risk
ecological hazard
edible products
food waste
food losses
форс-мажорні обставини
малі підприємства
сільськогосподарська продукція
споживчий ланцюг
економічна небезпека
соціальна небезпека
екологічна небезпека
їстівна продукція
продовольчі втрати
харчові відходи
Дата публикации: 12-Авг-2023
Издательство: Державний університет «Одеська політехніка»
Библиографическое описание: Filippov V.Yu. Analysis of the Current Situation and Measures to Prevent Food Loss and Food Waste in Ukraine / V.Yu. Filippov, R. Sagitova, L.O. Voloshchuk, L. Jack // Економічний журнал Одеського політехнічного університету. – 2023. – № 3(25). – С. 71-87.
Краткий осмотр (реферат): Reducing food losses and waste is of significant importance in a world where the number of people suffering from hunger is increasing, especially after 2014. Food waste leads to ecological issues, including carbon dioxide emissions that exacerbate global warming, and it can also result in social and economic problems. It is also crucial to consider force majeure circumstances such as the COVID-19 pandemic, Russian invasion, and the declaration of martial law in Ukraine. Studying and adapting the Ukrainian experience in managing food waste during force majeure situations can be beneficial for other countries in reducing and processing food losses and waste globally. This article is an interim outcome of the UUT17 project (Research Project No. 1877-01/17) "Evaluation of opportunities for prevention, reduction, recycling and reuse of FLW in Ukraine".
Зменшення втрат їжі та відходів набуває важливого значення в світі, де зростає кількість людей, що страждають від голоду, особливо після 2014 року. Викиди їжі призводять до екологічних проблем, включаючи викиди вуглекислого газу, що підсилюють глобальне потепління. Це може спричинити соціальні та економічні проблеми. Також важливо враховувати форс-мажорні обставини, такі як пандемія COVID-19, російське вторгнення та введення воєнного стану в Україні. Дослідження та адаптація українського досвіду управління харчовими відходами можуть бути корисними для інших країн у зменшенні та переробці харчових втрат і відходів на глобальному рівні. Дана стаття є проміжним результатом роботи проєкту UUT17 (НДР №1877-01/17) «Оцінка можливостей запобігання, скорочення, переробки та повторного використання харчових втрат та відходів (ХВВ) в Україні».
URI (Унифицированный идентификатор ресурса): http://dspace.opu.ua/jspui/handle/123456789/14734
ISSN: 2521-6384
Располагается в коллекциях:Економічний журнал, № 3 (25), 2023

Файлы этого ресурса:
Файл Описание РазмерФормат 
71.pdf755.64 kBAdobe PDFПросмотреть/Открыть


Все ресурсы в архиве электронных ресурсов защищены авторским правом, все права сохранены.